Nieuwsalert per mail ontvangen

De skigebieden smachten naar sneeuw

Hintertux

Waar in Noord-Amerika honderden skigebieden hun deuren succesvol hebben geopend, laat de winter in de Europese Alpen nog even op zich wachten. Nu de maand december is begonnen is de komst van verse sneeuw geen overbodige luxe. De meeste skigebieden in de Alpen zien er nog overwegend groen uit en de temperaturen zijn nog boven het vriespunt. In vergelijking met de skigebieden aan de andere kant van de Oceaan moet de temperatuur in Europa echt gaan dalen. 

Hieronder vind je wat beelden die de huidige staat van de skigebieden aanduiden.

Whistler Blackcomb – Foto: Mich Winton

Sun Peaks resort

Davos

Oostenrijk:
Al de gletsjergebieden hebben minimaal 1 meter sneeuw. De skigebieden Obergurgl en Obertauern hebben afgelopen week hun deuren geopend, maar de temperaturen zijn daar nog te hoog. Het is daar dus echt wachten op temperatuurdalingen zodat de sneeuwkanonnen hun werk kunnen verrichten. Ook Ischgl heeft van het weekend zijn deuren geopend en hebben op de berg de toeristen kunnen voorzien van goed geprepareerde pistes. In het dorp zelf ligt nog geen sneeuw, maar de pistes liggen er goed bij. Zelf waren we de afgelopen op de Hintertuxer gletsjer en ook daar was de sneeuw perfect en het weer prima. Hetzelfde verhaal wat betreft de temperatuur helaas, op 2100 meter was het nog 4 graden boven nul.

Hintertux

Obertauern

Ischgl

Frankrijk:
La Clusaz en Montgenevre zouden de deuren ook al hebben geopend en Courchevel heeft sommige liften en pistes in gebruik genomen. Het hele gebied van Espace Killy heeft te weinig sneeuw om dit weekend open te gaan. Les 2 Alpes heeft geluk met de gletsjer waardoor zij het gebied wel open heb gegooid voor toeristen.

Val Thorens

Dat de Europese skigebieden sneeuw kunnen gebruiken mag duidelijk zijn. Naar verwachting zal de temperatuur deze week gaan zakken waardoor de winter eindelijk echt kan gaan beginnen. Voorlopig hoeven we ons nog geen zorgen te maken over de kerstvakantie, want die vooruitzichten zien er positief uit.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in