Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

De nieuwe DJI Mini 2 drone maakt vliegen nog makkelijker

Wintersportredacteur

DJI heeft wederom een nieuw model uitgebracht. Dit keer gaat het om de compactste drone die DJI verkoopt: de DJI Mini 2. De kleine en vooral lichte drone is sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De DJI Mini 2 is populair bij mensen die veel reizen of onderweg zijn.

Wetgeving

Het gewicht van DJI MINI 2 is slechts 249 gram. Vergeleken met z’n grotere broers, de Phantom en Mavic, is dit uitzonderlijk licht en is de drone daardoor goed mee te nemen. Het voordeel van de Mini 2 is dat het gewicht ervoor zorgt dat deze binnen bepaalde wetgevingen valt. In een aantal landen heb je geen vergunning nodig voor drones onder de 250 gram. Dit maak het vliegen makkelijker en dus ook leuker. Vooral omdat er steeds meer restricties komen rondom het gebruik van drones. De DJI Mini 2 belooft de oplossing te zijn.

Specificaties

Het is natuurlijk ideaal dat de drone licht en klein is. Maar zie je dit ook terug in de prestaties? Het antwoord is nee. De batterijduur van de 5200mAh accu is ongeveer even lang als die van de grotere drones, namelijk 31 minuten. De accu kan makkelijk verwisseld worden om langer te vliegen. De Mini 2 maakt gebruik van de bekende drie-assige gimbal. Alleen beschikt de Mini 2 over een kleinere camera, dan we zien bij de grotere drone varianten. De beeldsensor is 1/2,3″ groot en te vergelijken met bijvoorbeeld een GoPro. De sensor maakt 4K beelden in 30FPS en 12 megapixel foto’s. Als je filmt in 1080p, dan kun je beeld maken met 60FPS. Foto’s kunnen worden opgeslagen in Raw formaat. Voor video’s zit je wel vast aan de standaard compressie en kleurprofielen. De uitgebreide D-Log kleurinstellingen zijn voorlopig alleen nog beschikbaar op de andere modellen van DJI.

Lees ook: nieuwe GoPro HERO9 Black

En wat kost ‘ie?

Denk jij na het lezen van dit artikel: die wil ik ook! Dat kan. De DJI MINI 2 drone is nu al te koop voor € 459,-. Voor dit bedrag krijg je niet alleen een drone, maar ook een controller, batterij en de bijbehorende kabels. Voor € 599,- koop je de ‘Fly More Combo’. Oftewel: een set met drie accu’s en drie sets propellers. Benieuwd wat je kunt verwachten? Check onderstaande video dan even!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in