Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© GoPro

GoPro lanceert nieuwe HERO9 Black met mogelijkheden voor filmen in 5K

Wintersportredacteur

Er is weer een fijne nieuwe gadget op de markt! GoPro heeft de HERO9 Black gelanceerd. Een musthave voor iedere wintersporter die graag z’n kunsten vastlegt. De HERO9 heeft uiteraard een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo kun je filmen in 5K en ook beschikt de nieuwe camera over een tweede scherm.

Vervangbare lenscover

Over het algemeen is het ontwerp van de camera hetzelfde gebleven. De HERO9 Black is qua formaat alleen iets groter geworden. Nog steeds zijn er twee knoppen waar je de camera mee bedient. Zonder case is de action camera waterdicht tot tien meter diepte en is het touchscreen aan de achterkant 16% groter. Een positieve vernieuwing bij de HERO9 Black is dat hij weer een vervangbare lenscover heeft. Bij de HERO8 Black was dit niet het geval, wat betekende dat de camera niet meer bruikbaar was na het beschadigen van de lenscover. Na veel kritiek heeft GoPro ervoor gekozen om de vervangbare terug te laten keren. Dit keer is de cover gemaakt van Corning Gorilla Glass, wat zeer krasbestendig blijkt te zijn.

Webcam én langere batterijduur

Naast het bekende touchscreen aan de achterkant, beschikt de HERO9 Black over een kleurenscherm aan de voorkant (1,4 inch). Voorheen gaf dit scherm alleen de algemene informatie van instellingen weer. In de plaats daarvan heb je nu een kleurenscherm wat de camera geschikter maakt voor vloggen. Daarnaast heeft GoPro slim ingespeeld op huidige thuiswerksituatie en kan de action camera ook als webcam gebruikt worden. Naast het formaat van het touchscreen, is ook de accu vergroot. GoPro claimt een verbetering van de batterijduur van maximaal 30%. Dit zal wel afhankelijk zijn van het gebruik.

>>> Win $ 1.000.000 met je GoPro wintersportvideo’s

Filmen in 5K

De komst van Hypersmooth 3.0 zorgt ervoor dat alle stabilisatieopties bij alle resoluties en framerates beschikbaar zijn. Voor het opnemen van timelapses in combinatie met beeldstabilisatie is er TimeWarp 3.0, een nieuwere versie van de functie die al in de HERO8 Black zat. Deze functie is voor de HERO9 Black in 4K beschikbaar. Later komt onder meer ook de Max Lens Mod beschikbaar, waarmee je de mogelijkheid hebt om een grotere beeldhoek te gebruiken. De GoPro HERO9 Black is compatibel met al de voorgaande mods.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in