Nieuwsalert per mail ontvangen

© Mölltaler Gletscher

De Mölltaler Gletscher heeft een nieuwe eigenaar

Wintersportredacteur

De Mölltaler Gletscher heeft een nieuwe eigenaar. Dat werd gisteravond bekend gemaakt door ORF na de lancering van een officieel persbericht. Het Slowaakse toerisme concern Tatry Mountain Restorts is vanaf nu de nieuwe eigenaar van de Mölltaler Gletscher Bergbahnen en de Ankogelbahn Mallnitz.

Verkoopprijs onbekend

Tatry Mountain Resorts neemt alle aandelen van de Schultz Groep en voormalig CEO Hans Peter Haselsteiner over. De totale verkoopprijs is onbekend. In alle stilte zijn de partijen tot een overeenstemming gekomen. Tatry ziet veel potentie in de toekomst van de Mölltaler Gletscher en Ankogel. De vorige eigenaar legde vooral de focus op Oost-Tirol, Tatry gaat eerst eens beginnen met het personeel.

Dit is overigens niet het eerste skigebied dat Tatry Mountain Resorts in beheer krijgt. Het bedrijf heeft vijf skigebieden in Tsjechië, Polen en Slowakije. Verder heeft het concern twee golfbanen, een pretpark in Polen, vijftien hotels en twee waterparken.

Lees ook: skigebied te koop voor slechts 7,5 miljoen euro.

Veel innovaties op de planning

Op de planning van Tatry staan veel innovaties voor beide skigebieden. Zo moet op de Mölltaler Gletscher de Eissee gondel worden vernieuwd  en op de Ankogel gaat de parkeergelegenheid op de schop. Ook wordt de gastronomie daar onder de loep genomen. Een ander belangrijk punt is de marketing. De Mölltaler Gletscher behoort nou niet echt tot de meest bekende gletsjers in Oostenrijk en daar wil het bedrijf verandering in gaan brengen.

 

Wintersport op de Mölltaler Gletscher en Ankogel

De Mölltaler Gletscher ligt in Karinthië en behoort tot één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk en de Alpen. Het skigebied bestaat uit 17 km aan pistes en die zijn veelal breed en niet al te moeilijk. Op ski’s kun je een maximale hoogte van 3122 meter bereiken. Skiën kan hier van eind juni tot begin mei. De gletsjer is dus bijna het hele jaar door geopend.

Vlakbij de gletsjer ligt de Ankogel. Hier vind je zo’n 13 km aan pistes en daarvan is het merendeel rood. Dit skigebied is ideaal voor families, maar ook voor freeriders. Met verse sneeuw is het een paradijs om hier te zijn. In beide skigebieden is het nooit echt druk en rijen bij de skilift komen zelden voor. Overnachten kan in de dorpen Mallnitz, Flattach en Obervellach.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in