Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De meest authentieke berghutten van Tirol

Wintersportredacteur

Als je op vakantie in Oostenrijk bent wil je graag ondergedompeld worden in de lokale cultuur. In mijn ogen is er niks mooier dan uitgenodigd worden door een lokale bewoner om de niet-toeristische plekjes van het skigebied op te zoeken. Elk skigebied heeft deze plekken wel en de deelstaat Tirol heeft daarom een top 10 samengesteld met meest authentieke hutten in de regio. Dit is Oostenrijk op zijn mooist!

200 jaar oude Almhütte

top 10 berghutten

De Almhütte chalet Fllaerschein heeft net een flinke restauratie ondergaan en ligt midden in het Tiroler Lech natuurpark. Vroeger werd de hut gebruikt voor de koeien, maar tegenwoordig biedt het plaats voor 6 tot 8 personen. Elke ochtend wakker worden met een heerlijk vers ontbijtje wat gemaakt is met producten uit de streek maakt het feestje helemaal af.
www.chalet-fallerschein.com

Stoaberghüttn in Steinberg am Rofan

top 10 berghutten

Helemaal alleen met de natuur en ’s avonds genieten van een heerlijk houtvuurtje. In de Stoaberghüttn in Steinberg am Rofan kun je dit ervaren. Het grootste voordeel van dit stulpje is de ligging, want met 10 minuten rijden kun je op de Achensee de schaatsen onderbinden of gebruik maken van de skigebieden rondom de Achensee. De perfecte plek voor een vakantie waarbij je lekker uitrust.
www.stoaberghuettn.de

Het Zillertal op zijn best

Berghutten top 10

Zillertal is een van de bekendste dalen in Oostenrijk waar jaarlijks duizenden wintersportliefhebbers naar afreizen. Om even deze drukte te ontlopen kun je ook genieten van dit prachtige berghutje dat luistert naar de naam Köhler Hütte. De hut ligt langs de dalafdaling van het Zillertal en brengt je voor even terug in de tijd.
www.huetten.com

Luxe en traditie in één

Berghutten top 10

Sommige authentieke berghutten hoeven niet eens heel oud te zijn. Zo heb je bijvoorbeeld in de Ötztaler Alpen de Almdorf Waldesruh dat sinds 2007 gebouwd is. Midden in de bossen liggen 5 prachtige huisjes die gemaakt zijn met materialen uit de omgeving. Elk hutje beschikt over een heerlijke infrarood sauna en elke ochtend word je wakker met heerlijke broodjes en beleg dat de boer zelf gemaakt heeft. Laat je maar onderdompelen in die Oostenrijkse cultuur!

Boerderij uit de 13e eeuw

berghutten top 10

Het in Nauders gelegen 13e eeuwse boerderijtje, Hof Alpenjuwel, is een paar jaar geleden met veel zorg gerestaureerd. De donkere rookplekken van de rookkamer zijn nog zichtbaar waardoor je in een prachtig geleefd huis terecht komt. Het huis adement historie en de historische elementen van het huis zijn prachtig in takt gebleven. Uiteraard is het huis wel met de tijd meegegaan, want je kunt er tegenwoordig ook genieten van prachtige wellness faciliteiten. Heerlijks Oostenrijks!
www.alpen-juwel.at

Geschiedenis op 1800 meter

Screen Shot 2015-12-10 at 22.01.07

Genieten van deze prachtige authentieke berghut op 1.800 meter? Dat kan in het SkiJuwel skigebied in Wildschönau. Je kunt er niet met de auto komen, dus sneeuwscooters brengen je spullen naar je kamer. Vanaf dat moment kun je het alleen bereiken met de ski’s en kun je ’s avonds genieten van de rust van de bergen. De prachtige eikenhouten meubelen geven deze berghut de echte Tiroler uitstraling.
www.schatzbergalm.net

300 jaar oude Rocky-Docky

rocky-docky

Rocky-Docky mag dan misschien modern klink, maar de 300 jaar oude berghut staat er al eventjes. De op 1.600 meter hoge berghut is onlangs helemaal gerenoveerd en is 200 meter verwijderd van het centrum van Galtür. De echte boerenstijl komt helemaal terug in het appartement en brengt je helemaal in vakantiesfeer. Wie neem jij mee naar Rocky-Docky?
www.rocky-docky.com

Uiteraard zijn er nog tal van dit soort berghutten in Oostenrijk te vinden. Heb je nog nooit in een traditionele berghut geslapen? Echt een aanrader, want het toeristische gedeelte van een skidorp heeft zijn charme, maar ook helemaal laten onderdompelen in de traditionele Oostenrijkse cultuur is een aanrader. Allebei is vakantie vieren op een compleet andere manier!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in