Nieuwsalert per mail ontvangen

De beste ski’s van 2017/2018

Skitest

Het winterseizoen begint aan te breken en je bedenkt dat je nog een paar nieuwe ski’s nodig hebt voor het wintersportseizoen. Echter is het aanbod zo groot dat je het overzicht kwijt raakt. Gelukkig zijn alle nieuwe ski’s van dit seizoen door honderden skiërs getest. Waar wat is nou de beste ski?

Beste ski’s 2017/2018

Ieder jaar testen honderden skiërs de nieuwste ski’s van het seizoen. Hiervoor worden verschillende ski categorieën gemaakt. Na het testen van een bepaalde ski moeten de skiërs hun mening over de ski geven. Vervolgens wordt hieruit de beste ski per categorie tot winnaar bekroond. Hieronder de beste ski’s volgens de World Ski Test en Snow Society. Zit er wat voor je bij?

Allround (Ladies)

Fischer My Turn 68

Race-Carver (Ladies)

Atomic Cloud 12

Allmountain

Salomon XDR 80Ti

Slalom Carver

Fischer Weltcup SC

Stockli Laser SL

Race Carver

Atomic Redster X9

Sport-Carver

Völkl Code S

Allround-Carver

Salomon X-Max X10

Open search

World Cup Rebels I. GS RD

Skiërs en skitypes

Heb je geen idee wat de termen hierboven betekenen? In de tabel hieronder is te zien waar de verschillende soorten ski’s het meest geschikt voor zijn, voor wie deze geschikt zijn en wat de radius van de ski is.

Testomgeving

Om tot het bovenstaande rijtje te komen is gekeken naar de skitest van World Ski Test en van Snow Society. Bij de eerste was vooral de neutraliteit van belang. De ski’s werden ingepakt in folie, zodat de testers niet konden zien om welke test het ging. Ook werd er slechts één afdaling op de ski geskied, zodat er alleen een eerste indruk verkregen kon worden. Bij de test van Snow Society werden de ski’s drie weken achter elkaar getest onder verschillende condities, zodat er meer gezegd kon worden over de eigenschappen van de ski in wisselende omstandigheden.

Meer weten over ski’s aanschaffen

Het aanschaffen van ski’s brengt heel wat met zich mee. Het juiste model kiezen is dan ook een hele klus. Om je een idee te geven welke ski het beste bij je past hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet. Wees vooral eerlijk, kijk serieus naar jouw skiniveau en wat voor soort skistijl je hebt. Zo kom je niet thuis met een miskoop.

Ski’s kopen: tips voor het aanschaffen van nieuwe ski’s

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in