Nieuwsalert per mail ontvangen

De applicaties op wintersportgebied een gevaar?

Het aantal wintersportapplicaties is de afgelopen jaren drastisch toegenomen. Wintersporters downloaden dan ook massaal applicaties waarmee je de afgelegde afstand kunt bijhouden en je snelheid kunt meten. Het is natuurlijk geweldig om aan het einde van de dag te kijken naar je afgelegde route en met welke snelheid je dit hebt afgelegd. Naast deze voordelen heeft BBC laten weten dat het aantal slachtoffers sinds de komst van deze applicaties flink is toegenomen. Blogger Rene schreef afgelopen maand al over de gevaren van de applicaties. Er worden namelijk onverantwoorde risico’s genomen om maar aan te kunnen tonen dat het snelheidsrecord verbroken is. Hoe kunnen deze gevaren in de toekomst voorkomen worden?

Allereerst hierbij het nieuwsbericht van BBC over de gevaren van de applicaties die tegenwoordig vrij te downloaden zijn via het internet.

Om mensen bewust te maken van de gevaren van te hoge snelheden op de piste moet er actie ondernomen gaan worden. Wellicht dat er reclames online gebracht moeten worden waarbij de gevolgen van te hoge snelheden in beeld gebracht moeten worden. Het lijkt wel alsof mensen pas echt bewust van de gevaren, wanneer zij in hun nabije omgeving een dergelijk ongeluk meemaken. Zullen we volgend jaar extreme video’s langs zien komen met bloederige ski-ongevallen als gevolg van te hoge snelheid? Een reclame die vergelijkbaar is met beelden die we hebben langs zien komen van bellen achter het stuur of jaren lang roken? Wellicht moet er een snelheidsbeperking ingesteld worden op de applicatie. Boven de 75 km per uur worden de statistieken niet meer bijgewerkt zodat mensen hun snelheid blijven in bedwang houden.

Hoe dit aangepakt gaat worden is voor iedereen nog een vraag. Hoe denken jullie dat de gevaren zo veel mogelijk beperkt kunnen worden?

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in