Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Achensee Tourismus

‘Cool Runnings’ aan de Achensee: Mexicaans langlaufteam traint voor Olympische Winterspelen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Ja het is hartje zomer en nee er ligt geen sneeuw. Toch was het Mexicaanse langlaufteam van 24 t/m 31 juli te gast aan de Achensee om er te trainen voor de Olympische Winterspelen van 2022. Als je de foto’s en video’s bekijkt, had het zo een scene uit de beroemde en super komische sportfilm ‘Cool Runnings’ kunnen zijn!

Mexico op de Olympische Winterspelen

Als je denkt aan Mexico, dan denk je waarschijnlijk aan een tropische vakantie op een hagelwit strand met een cocktail in je ene hand en een taco in je andere hand. Wintersport zal daar vast niet tussen staan. Toch kun je ook in dit land op de latten staan. Sterker nog, er zijn zelfs locaties met echte sneeuw. En naast besneeuwde vulkanen vind je er ook meerdere skihallen en borstelbanen. Een van de meest bekende is Bosques de Monterreal in San Antonio de las Alazanas. Toch is het niet echt een wintersportland en dus blijft het bijzonder dat Mexico tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 wordt vertegenwoordigd is op de onderdelen alpineskiën, langlaufen en kunstschaatsen.

Leuk om te weten is dat in 2018 Mexico ook meedeed op het onderdeel langlaufen. German Madrazo werd daar laatste, maar stal wel de harten van het publiek. Zijn laatste plaats was overigens niet geheel onverwacht, want hij stond pas een jaar eerder voor het eerst op de latten.

Cool Runnings aan de Achensee

Zomer of winter, Tirols Sport & Vital Park Achensee is eigenlijk altijd een goede locatie om te trainen voor het onderdeel langlaufen. Rondom het grootste bergmeer van Tirol vind je in de wintermaanden uitstekende langlaufmogelijkheden, maar ook ’s zomers kun je deze sport hier beoefenen. Dankzij speciale rolski’s en rolskipistes is langlaufen rondom de Achensee ook in de zomer mogelijk. Zelfs als het buiten meer dan 30 graden Celsius is!

De afgelopen dagen was het Mexicaanse langlaufteam hier op trainingskamp ter voorbereiding op de Olympische Winterspelen van 2022. Ze trainden daar onder begeleiding van de lokale langlaufschool. Best een bijzondere gewaarwording en het lijkt toch een beetje op de film ‘Cool Runnings’ (bekijk de trailer als je hier nog nooit van gehoord hebt). Deze komische sportfilm uit 1993 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het Jamaicaanse bobsleeteam dat destijds meedeed aan de Olympische Winterspelen van 1988. De langlaufers uit Mexico brachten diezelfde exotische sfeer naar de Achensee.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in