Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Code oranje voor delen van Oostenrijk vanwege sneeuwval

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Nederland krijgen we morgen te maken met code geel vanwege windstoten, maar niet alleen bij ons hebben we te maken met een weerswaarschuwing deze week. In Oostenrijk geldt vrijdag namelijk code oranje in delen van het land. Niet vanwege de wind, maar vanwege de grote hoeveelheid sneeuw die er onderweg naartoe is.

Dik pak sneeuw

Eerder vandaag schreven we al over een grote hoeveelheid sneeuw die onderweg is naar de Alpen. Op dat moment gold echter nog geen code oranje, dus vandaar een extra bericht. Wintersporters zijn dus gewaarschuwd, vrijdag wordt echt een sneeuwrijke dag. Code oranje wordt van kracht van vrijdagochtend 03.00 uur tot zaterdag 00.00 uur in het zuiden van Tirol, bij de Brennerpas, en in delen van Osttirol.

Zo ziet de waarschuwing er nu uit voor Oostenrijk voor vrijdag 23 februari.

Code oranje

Het Oostenrijkse ZAMG, de nationale weerdienst, waarschuwt voor een verhoogd risico op ongevallen op de weg, een slechte begaanbaarheid van wegen en het afbreken van takken. Kijk dus uit waar je rijdt en waar je loopt. Het advies voor weggebruikers is uiteraard om de snelheid aan te passen, afstand te houden en inhaalmanoeuvres te vermijden. Houd ook rekening met vertraging en de inzet van sneeuwruimvoertuigen.

Geniet van de sneeuw

Wij zeggen vooral: geniet van de sneeuw op de piste! En mocht je in het code oranje gebied zijn en een dagje eerder naar huis willen vertrekken op de vrijdag, laat dat idee dan lekker varen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in