Nieuwsalert per mail ontvangen

Chinees skigebied Duolemeid gerund door Italianen

Wanneer je zoekt in Google op ‘Duolemeid’ kom je terecht op pagina’s met een hoop Chinese tekens. Dit is niet raar, want Duolemeid is een skigebied in China dat gerund wordt door Italianen. De naam Duolemeid is de Chinese benaming voor Dolomieten en ligt op 220 km van Beijing. In het skigebied kun je een hoogte bereiken van 2.000 meter en kun je gebruik maken van kleine skiliften die je naar de top van de berg brengen.

Wintersport in China is niet zo vanzelfsprekend als dat het hier in Europa is. Naast dat het een zeer dure sport is in het land, is het ook niet mogelijk om op elke plek wintersport uit te oefenen. Het klimaat is hier een bepalende rol in. Op sommige plekken is het wel koud genoeg, maar valt er geen sneeuw en op sommige plekken valt veel neerslag, maar vriest het nooit.

In het skigebied Duolemeid is wintersport wel mogelijk en daar zagen de Italianen ook kansen in. Hierbij een video waarin de Italianen vertellen over het gebied dat voor veel Europeanen nog geheel onbekend is.

 

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in