Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Bouwupdate: nieuwe Wiesenalm in de Zillertal Arena schiet al op

Wintersportredacteur

De oude Wiesenalm in de Zillertal Arena is aankomende winter verleden tijd. De berghut wordt op dit moment vervangen door een prachtig nieuw gebouw met meerdere hoogtepunten. Benieuwd hoe ver ze zijn en hoe zoiets er aan toegaat? In dit artikel vind je een bouwupdate.

Nieuwe Wiesenalm Zillertal Arena

Aankomende winter geen nieuwe liften, maar een nieuwe berghut in de Zillertal Arena. De oude Wiesenalm in Zell am Ziller, bij het middenstation van de Rosenalmbahn en Karspitzbahn, wordt op dit moment vervangen door een prachtig nieuw restaurant. Het gebouw wordt een stuk groter en krijgt een moderne, maar toch ook traditionele uitstraling. Eén van de hoogtepunten is het panoramische terras. Tijdens je lunch, koffiepauze of borrel geniet je straks van een indrukwekkend uitzicht op het complete Zillertal. De bouwwerkzaamheden voorlopen volgens plan. Als dit ook de aankomende maanden zo doorgaat, is de berghut in november helemaal klaar voor gebruik. In december 2020 zal de berghut haar deuren openen voor wintersporters.

Bouw-update

Benieuwd hoe de bouw van een nieuwe berghut er aan toegaat? In onderstaande video kun je een update van de bouwwerkzaamheden bekijken. Inclusief een uitleg over het project van Erich Pichler, bedrijfsleider van de Zeller Bergbahnen.

Meer vernieuwingen op de planning

Naast de nieuwe Wiesenalm staan er ook drie nieuwe liften op de planning. De Kapaunsbahn, Krimml-x-Press en Duxer-x-Press worden alledrie vervangen. Eigenlijk zou dat deze zomer al gebeuren, maar door alle omstandigheden is besloten om dit project een jaar uit te stellen. Meer over de nieuwe liften lees je hier.

Wintersport in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena is een klinkende naam in de wintersportwereld. Elke winter trekken duizenden Nederlanders naar de dorpen Zell am Ziller, Gerlos en Wald-Königsleiten. Uiteraard om te genieten van de 143 km aan pistes, maar ook voor de uitbundige après-ski, goede sfeer en leuke alternatieve activiteiten. Het skigebied is veelzijdig en heeft voor ieder type wintersporter meer dan genoeg te bieden. Van leuke kinderlanden voor de kleintjes tot brede blauwe pistes voor beginners en pittige zwarte pistes voor de echte fanatiekelingen. Er zijn genoeg fijne berghutten voor een lekkere lunch, de après-ski van Gerlos is legendarisch en een tochtje met een paardenslee in Wald-Königsleiten mag je absoluut niet overslaan.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in