Nieuwsalert per mail ontvangen

© Dutchweek

Bouwupdate: nieuwe Fleckalmbahn in Kirchberg

Wintersportredacteur

KitzSki-fans hebben er lang op moeten wachten, maar gelukkig is het moment eindelijk daar: de Fleckalmbahn in Kirchberg wordt vernieuwd. De hele zomer bouwen ze aan de nieuwe gondel, zodat deze vanaf 14 december 2019 kan gaan draaien. Benieuwd naar de status? In dit artikel geven we je een bouwupdate.

Nieuwe Fleckalmbahn in Kirchberg

De oude Fleckalmbahn werd in 1984 in gebruik genomen en paste al een tijdje niet meer in de moderne status van het skigebied. Helaas was niet iedereen het daarmee eens en werd er keer op keer roet in het eten gegooid om de oude, trage skilift te vervangen. Gelukkig kwam er aan het eind van skiseizoen 2018/2019 eindelijk een akkoord. Eind april is men gestart met de bouw van de nieuwe 10-persoons gondel.

De nieuwe Fleckalmbahn wordt modern, een stuk sneller en extra comfortabel. In totaal heeft het gebied 27,5 miljoen euro geïnvesteerd. Lees hier alles over de nieuwe Fleckalmbahn.

Bouwupdate

Op dit moment zijn Dutchweekorganisatoren Wim en Anouk in Kirchberg voor de voorbereidingen van de eerste editie van Dutchweek Kirchberg. Zij hebben voor ons even een kijkje genomen bij de nieuwe Fleckalmbahn. De foto’s van de bouwupdate zie je hieronder.

Bord met nieuwe Fleckalmbahn Kirchberg Hijskranen nieuwe Fleckalmbahn Bouwupdate nieuwe Fleckalmbahn Kirchberg Bouwplaats Fleckalmbahn Bouwplaats nieuwe Fleckalmbahn Kirchberg Fleckalmbahn Kirchberg bouwwerkzaamheden Bouwwerkzaamheden Fleckalmbahn Hijskranen bouwwerkzaamheden Fleckalmbahn

Dutchweek Kirchberg

Op 15 januari 2020 start de eerste editie van Dutchweek Kirchberg. Tot en met 19 januari kun je in dit sfeervolle dorp genieten van allerlei leuke feestjes. Livemuziek, après-ski, optredens van bekende dj’s en gave activiteiten staan tijdens deze dagen allemaal op het programma. Meer informatie over Dutchweek Kirchberg lees je hier.

Wintersport in Kitzski

Kitzbühel en Kirchberg zijn de bekendste plaatsen in skigebied Kitzski. Kirchberg is een gezellig dorp met feestelijke après-ski mogelijkheden en Kitzbühel is een prachtige stad waar je heerlijk kunt winkelen. Beide bestemmingen bieden toegang tot een skigebied met ruim 180 km aan pistes. Die reiken tot maximaal 2400 meter hoogte, maar zijn uitermate sneeuwzeker. Dankzij speciale snowfarming technieken biedt Kitzski een skiseizoen van meer dan 200 dagen. Aankomend seizoen kun je al vanaf 19 oktober van de pistes genieten en dat is wederom eerder dan voorgaande jaren.

Ook interessant: bekijk hier de aflevering 24 UUR IN Kitzbühel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in