Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Skiseizoen Kitzbühel start komend jaar extra vroeg

Wintersportredacteur

De meteorologische zomer is officieel van start gegaan en toch zijn een aantal skigebieden al weer druk bezig met komende winter. Van nieuwe liften tot geplande seizoensopeningen. Zo ook Kitzbühel. Het skigebied is sinds eind april gesloten en heeft aangegeven 19 oktober 2019 weer te openen. En dat allemaal zonder de aanwezigheid van een gletsjer!

Open op 19 oktober

Kitzbühel opent het skigebied dit jaar op 19 oktober 2019. Dat is best bijzonder als je bedenkt dat hier geen gletsjer aanwezig is. Toch is het geen groot nieuws. De afgelopen jaren heeft het skigebied dankzij snowfarming eerder kunnen openen. Ideaal voor iedereen die niet kan wachten om op wintersport te gaan!

Snowfarming

Snowfarming is een techniek waarbij men overgebleven sneeuw aan het eind van het seizoen opslaat in depots. De sneeuw wordt bedekt met isolerend materiaal, waardoor maar een klein percentage wegsmelt en de rest bewaard blijft tot het volgende seizoen. Kitzbühel kan dankzij deze techniek een skiseizoen van ruim 200 dagen garanderen.

Kitzbühel is overigens niet het enige skigebied dat aan snowfarming doet. Ook het Zweedse Ruka kan dankzij snowfarming al vroeg haar eerste lift en piste openen. Het skigebied bereikt een maximale hoogte van 493 meter, dus dat is best bijzonder. De geplande seizoensopening valt in Ruka dit jaar op 4 oktober.

 

Wintersport in Kitzbühel

Kitzbühel is een sfeervolle en kleurrijke stad in Tirol. Wintersporters hebben vanuit hier toegang tot een veelzijdig skigebied met 179 km aan pistes. Beginner, gevorderd of expert, iedereen kan hier uit de voeten. Pauzeren kan in de vele berghutten en aan het eind van de dag is er altijd wel een gezellige kroeg te vinden voor een biertje. Maar er is nog meer. Het oude centrum is ideaal voor een middag shoppen en ook kun je hier heerlijk winterwandelen.

Wintersport in Kitzski

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in