Nieuwsalert per mail ontvangen

Bouwfase gondellift Ifen I & II in Kleinwalsertal in volle gang

In Kleinwalsertal worden deze zomer veel werkzaamheden verricht voor het realiseren van Ifen I en II lift, waarvoor het skigebied in twee jaar tijd circa 40 miljoen euro heeft gebudgetteerd. Op dit moment worden in totaal 18 liftpalen geplaatst en komt de opening in december 2017 steeds dichterbij.

In twee jaar tijd wordt de Ifen in het skigebied Kleinwalsertal omgebouwd tot een hypermodern skigebied. Het afgelopen jaar werd geïnvesteerd in nieuwe kunstmatige besneeuwingssystemen, een wateropslag en werd de snelste stoeltjeslift van Duitsland en Vorarlberg geopend. Dit jaar wordt het project afgerond met de bouw van de Ifen I en II lift en de modernisering van het bergrestaurant Hahenköpfle.

Ifen I en II 10-persoonsgondel

De nieuwe lift gaat in december 2017 geopend worden en elke cabine geeft plaats aan 10 personen. De Ifen ligt op een hoogte van 2.230 en is uniek omdat het op de grens ligt tussen Duitsland en Oostenrijk. De lift heeft een snelheid van 6 meter per seconde en is uiteraard van veel comfort voorzien. Op dit moment is de tweede bouwfase in gang gezet. Voor het tweede gedeelte heeft het skigebied 23 miljoen euro gebudgetteerd. Een flink bedrag!

De twee gondelliften worden zo aan elkaar gebouwd dat de wintersporter in een keer van het dalstation naar het bergstation op 2.030 meter hoogte gebracht kan worden. Het bergrestaurant wordt zo verbouwd dat het binnen plaats biedt aan 220 wintersporters en buiten aan 330 stuks. Met de investeringen van deze jaren wordt het skigebied nog aantrekkelijker voor de wintersporter.

Ga jij de nieuwe lift deze winter bezoeken?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in