Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: nieuwe Wildkopf stoeltjeslift in Turracher Höhe vordert

© Melzer & Hopfner

Wintersportredacteur

Alweer een maand geleden waren we zelf in Turracher Höhe en konden we de eerste beginselen zien van de nieuwe Wildkopf stoeltjeslift. Nu is het tijd voor een nieuwe update, want er is ontzettend veel werk verzet de afgelopen maand. Een helikopter heeft de afgelopen dagen met gigantische onderdelen over het skigebied gevlogen en de liftsteunen over het traject verdeeld. In de video in dit blog zie je de Indrukwekkende beelden.

Nieuwe Wildkopf stoeltjeslift in Turracher Höhe

Er wordt in totaal € 9,1 miljoen geïnvesteerd in het Oostenrijkse skigebied deze zomer. Sinds mei wordt er hard gebouwd aan de nieuwe Wildkopf stoeltjeslift in Turracher Höhe. In plaats van wintersporters zijn er graafmachines, vrachtwagens een een gigantische kraan in het skigebied aanwezig. Er wordt hard gewerkt om de nieuwe lift ongeveer midden november op te kunnen leveren. 

Zo zag het er afgelopen maand uit in het skigebied

En zo gaat de lift er uiteindelijk uitzien:

Zo is het nu!

Een paar dagen geleden deelde Turracher Höhe een live-update van de bouwwerkzaamheden. Er is geen rustige zomerpauze, het werk gaat gestaag door om de lift voor het officiële winterseizoen op te kunnen leveren. Zoals je kunt zien vliegt er een helikopter met gigantische onderdelen over het skigebied om de liftsteunen te verdelen over het lifttraject.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in