Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw-update: Limberg 8er in Saalbach krijgt vorm

Limberg stoeltjeslift Saalbach

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn wordt momenteel alles op alles gezet om de nieuwe lift Limberg 8er af te maken. De oude Limberg 4er heeft de afgelopen maanden een transformatie ondergaan en is nu niet meer te herkennen! Vanuit Saalbach zijn er beelden van de huidige stand van zaken gedeeld. Zo ziet het er nu uit.

Bouw Limberg 8er in Saalbach

Wow, wat is er veel veranderd bij de Limberg lift in Saalbach de afgelopen maanden. Waar ze eind juni nog met grote kranen volop bezig waren om de liftgebouwen te bouwen, staan er nu alweer volledige stations. Zoals je op de beelden vanuit Saalbach kunt zien zijn de liftgebouwen van de nieuwe Limberg 8er behoorlijk modern. Nog even en de lift kan opgeleverd worden! Dat is goed ook, want het skiseizoen start begin december 2023 in het Skicircus.

Na 29 jaar uit dienst

Het vernieuwen van de lift stond al langer op de planning, maar de bouw is enkele jaren uitgesteld. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zo ver en de nieuwe lift is een flinke verbetering. De lift brengt je straks twee minuten sneller omhoog door de verhoogde snelheid van 2,5 meter per seconde naar 6 meter per seconde. Ook gaat de capaciteit omhoog van 2400 naar 3600 personen per uur. Het dalstation van de lift ligt nu iets lager. Het dalstation is namelijk gebouwd op 1569 meter in plaats van 1707 meter.

››› Alle feiten en cijfers over de nieuwe lift

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in