Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw nieuwe Panoramabahn in Loser-Altaussee eindelijk begonnen

© www.kreinerarchitektur.at

Wintersportredacteur

Al jaren zijn er plannen voor de nieuwe Panoramabahn in het Oostenrijkse skigebied Loser-Altaussee. Eigenlijk had de bouw van de nieuwe lift al klaar moeten zijn, maar door verschillende problemen is deze vernieuwing steeds uitgesteld. Maar, daar komt nu verandering in! Gisteren is er eindelijk gestart met de bouw van de nieuwe Panoramabahn in Loser.

Nieuwe Panoramabahn in Loser

De plannen voor de nieuwe Panoramabahn in Loser-Altaussee liggen al een tijdje op tafel. Door kritiek uit verschillende hoeken, onder andere door de plaatselijke milieuorganisatie, is er tot nu toe nog niets veranderd in het Oostenrijkse skigebied. De bouw is echter wel cruciaal, de nieuwe gondel gaat namelijk twee oude stoeltjesliften vervangen. Deze oude liften stammen uit 1982 en zijn dringend aan vervanging en modernisering toe.

Deze plannen worden uitgevoerd in Loser-Altaussee:

Feiten & cijfers nieuwe Panoramabahn in Loser

De 10-persoons Panoramabahn in Loser is een flinke update in het skigebied. Er komen door Porsche-design ontworpen 10-persoonscabines met enorme panoramische ramen. Fabrikant van deze nieuwe gondel is het Zwitserse bedrijf Bartholet. Het project kost dan ook zo’n 30 miljoen euro. Naar schatting zal de lift per uur ongeveer 1800 personen kunnen vervoeren en zal de nieuwe gondel het hele jaar door draaien. Voor nu is de planning voor de oplevering: eind augustus/begin september 2024.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 858 meter
  • Hoogte bergstation: 1608 meter
  • Lengte traject: 3497 meter
  • Hoogteverschil: 750 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 13 minuten
  • Capaciteit: 1800 personen per uur

Start van de bouw

Volgens de algemeen directeur van de Loser Bergbahnen, Rudolf Huber, aan ORF, is het een grote opluchting dat de bouw nu eindelijk gestart is. De visie die al jarenlang bestaat, komt nu tot werkelijkheid. Tijdens de ceremonie op 1 augustus werd de de bouw van de nieuwe Panoramabahn in Loser officieel gestart.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in