Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bouw nieuwe Fleckalmbahn in Kitzbühel ligt stil

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat de legendarische Fleckalmbahn in Kitzbühel vervangen zou worden. De lift staat bij veel mensen bekend om de gondels die allen voorzien waren van een eigen vlag met landsnaam. Ondanks de unieke uitstraling was de lift een doorn in het oog wat betreft ouderdom, waardoor het skigebied besloot om de skilift te vervangen voor een moderne 10-persoonsgondel. De werkzaamheden zouden na het winterseizoen van start gaan, maar lijken nu vertraging op te lopen. Een grondbezitter in het skigebied werkt tegen en zorgt voor een vertraging van het grote project. Een flinke domper voor het skigebied!

Fleckalmbahn in Kitzbühel vertraging

“De plannen voor het vernieuwen van de Fleckalmbahn lopen jammer genoeg vertraging op. De werkzaamheden zijn stilgelegd vanwege een geschil in het skigebied. De lift gaat sowieso vernieuwd worden, maar wanneer dit gerealiseerd gaat worden is nog niet duidelijk,” aldus een woordvoerder van het skigebied. Voor het skigebied een domper, omdat zij in het nieuwe winterseizoen de skilift gereed wilde hebben. Of deze doelstelling nog steeds gehaald wordt is op dit moment erg onzeker.

200 gondels van de Fleckalmbahn in de verkoop

Interesse in een gondel?

KitzSki staat bij veel wintersporters bekend om de hypermoderne skiliften en prachtige pistes. Vernieuwing van de oude skilift was dan ook een logisch besluit, want hiermee zet het skigebied zijn kwaliteitsoffensief voort. De 200 gondels van de oude skilift stonden te koop en konden gekocht worden door geïnteresseerde. Wil jij de Hollandse gondel kopen? Bel dan met  +43 5356 6951 1611 of mail naar [email protected] Wellicht dat hij nog te koop is!

De prijs voor een gondel zou liggen op circa €900,-. Heb jij altijd al een gondel in je achtertuin willen hebben of heb jij een bedrijf dat wintersport gerelateerd is? Dit is je kans, want deze skilift kent een rijke geschiedenis en heeft tienduizenden wintersporters de berg op gebracht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in