Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Binnenkort langste 8-persoons stoeltjeslift ter wereld in Amerika

Wintersportredacteur

Eind december heeft het Amerikaanse skigebied Big Sky Resort in Montana aangekondigd dat zij de skilift Six Shooter gaan upgraden naar de langste 8-persoons stoeltjeslift in de wereld. De huidige Six Shooter uit 2008 gaat na dit winterseizoen met pensioen en er komt een moderne 8-persoons variant met weerkap en stoelverwarming voor in de plaats.

Langste 8-persoons stoeltjeslift ter wereld

De nieuwe 8-persoons stoeltjeslift wordt voor Big Sky Resort de tweede variant voor zoveel personen en derde state-of-the-art D-Line van Doppelmayr. De nieuwe naam is nog niet bekend, maar er gaan geruchten over ‘Eight Shooter’ en ‘North Side 8’. Het traject van de nieuwe lift wordt 2652 meter lang. Daarmee heeft Big Sky Resort straks de langste 8-persoons stoeltjeslift ter wereld in gebruik. Op dit moment is die titel nog voor de Space Jet 3 in Flachau, met een lengte van 2156 meter.

Andere hele lange 8-persoons skiliften die je misschien kent zijn de Silvretta Bahn in Montafon, de Jochbahn in Brixen im Thale in de SkiWelt en de Kapaunsbahn in de Zillertal Arena. Al deze liften behoren tot de top 5!

Vervangen voor winterseizoen 2024/2025

Skiseizoen 2023/2024 is nog maar net van start en de eerste vernieuwingen voor komende winter zijn alweer aangekondigd. Laatst kon je al lezen dat het vervangen van de 12er Nordbahn in Saalbach Hinterglemm op de planning staat. Ook de nieuwe 8-persoons stoeltjeslift in Big Sky Resort is waarschijnlijk voor aanvang van winterseizoen 2024/2025 klaar voor gebruik.

Voor de wintersporters is de nieuwe lift in Big Sky Resort een flinke verbetering. De capaciteit wordt met 2745 personen per uur bijna verdubbeld. En, met een snelheid van 6 meter per seconde zijn skiërs en boarders bijna 30% sneller boven. Bovendien krijgt de nieuwe lift een weerkap en stoelverwarming.

Wintersport in Big Sky Resort

Big Sky Resort behoort tot de grootste skigebieden van de Verenigde Staten én Noord-Amerika. Je kunt er skiën op bijna 6000 acres, wat neerkomt op zo’n 250 km aan pistes. Het skigebied is zeer sneeuwzeker en heeft een skiseizoen dat doorgaans loopt van eind november tot eind april.

Langste gondel ter wereld

Naast de langste 8-persoons stoeltjeslift ter wereld is er ook de langste gondel ter wereld. Die staat in Servië. Meer daarover lees je in onderstaand artikel.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in