Nieuwsalert per mail ontvangen

Bergtoppen Zwitserse Alpen verbonden met glazen brug

In de Zwitserse Alpen wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van een ware toeristentrekker. Een glazen brug moet er voor zorgen dat de verbinding tussen twee van de hoogste bergtoppen van de gebieden Glacier 3000 en Scex Rouge bij Les Diablerets met elkaar verbonden worden.

Bij het betreden van de brug moet je geen last hebben van hoogtevrees, want je kijkt in een diepte van circa 2.000 meter. Met de komst van de brug verwachten de gebieden flink wat toeristen te trekken, want het biedt een prachtig uitzicht op de Mont Blanc en de Eiger. De brug zal openen in november en zal capaciteit bieden voor 300 toeristen. Om de veiligheid te waarborgen zullen er 150 toeristen tegelijkertijd op de brug mogen.

De kosten van het project worden geschat op 1.5 miljoen euro. Met de realisatie van deze brug zijn zij niet de hoogste hangbrug ter wereld. Deze titel gaat namelijk naar een andere Zwitserse brug, namelijk de Titlis Cliff Walk in Olbwaden.

In de video hieronder is te zien hoe de stalen draagkabel van de brug wordt geïnstalleerd met behulp van een helikopter.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in