Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Arlbergpas een paar uur gesloten door heftige sneeuwval

Wintersportredacteur

De week begon vandaag met een paar uur file en vastzittende vrachtwagens aan de Tiroolse kant van de Arlbergpas. Vanochtend was een deel van de bekende bergpas door heftige sneeuwval een paar uur gesloten. De Arlbergtunnel wordt op dit moment gerenoveerd, daarom moet er dagelijks meer verkeer dan normaal over de Arlbergpas om de oversteek van Tirol naar Vorarlberg (of andersom) te maken.

Arlbergpas een paar uur gesloten

Tussen Alpe Rauz en St. Christoph was de Arlbergpas vanochtend maar liefst twee uur gesloten aan de Tiroolse kant. De reden van de sluiting: slecht zicht door zware sneeuwval. Door de sluiting konden voertuigen alleen nog uitwijken via de B198 en het Lechtal om de oversteek van de ene naar de andere regio te maken. Vrachtwagens moesten sowieso omrijden via München.

Arlbergtunnel gesloten tot 6 oktober

Waarom de voertuigen niet gewoon door de Arlbergtunnel konden rijden? Deze belangrijke verbindingsweg is momenteel gesloten voor meer dan vijf maanden. De tunnel is de hele zomer dicht wegens renovatiewerkzaamheden. De Arlbergtunnel is 14 km lang en verbindt Tirol en Vorarlberg met elkaar. Dit zijn de eerste grote werkzaamheden die worden verricht sinds de opening in 1978. Er wordt zo’n 30 miljoen geïnvesteerd om de tunnel te renoveren. Op een gemiddelde dag rijden er ongeveer 8000 voertuigen door de Arlbergtunnel. Deze duizenden auto’s, vrachtwagens en bussen moeten nu via een andere route, de meest voor de hand liggende is over de Arlbergpas.

Veel sneeuw in mei

Normalerwijs zou een ritje over de Arlbergpas een goede alternatieve route zijn, maar het is op dit moment bar en boos in de Oostenrijkse Alpen op hoogte, hierdoor ontstaan soms problemen. De Arlbergpas is 1800 meter hoog. Door een koufront dat over de Alpen trekt sneeuwde het weer stevig op de bergpas. Gelukkig was de vertraging maar enkele uren, nu gaat alles weer volgens planning!

Het is nog behoorlijk wit op hoogte in de Oostenrijkse Alpen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in