Nieuwsalert per mail ontvangen

Apple Watch ondersteunt vanaf nu ook Ski Tracks app

Wintersportredacteur

Heb jij de toegevoegde waarde van een Apple Watch nog niet gezien? Daar gaat misschien vanaf de nieuwe update verandering in komen, want Apple gaat de applicaties zoals Ski Tracks, SNOCRU, Snoww en EpicMix toevoegen aan de apps van het horloge. Hierdoor kun je via je horloge checken hoe snel je bent gegaan en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Hoe cool is dat?

Op de piste een Apple Watch had weinig zin, omdat er vrij weinig relevante applicaties voor de skiwereld aanwezig waren in de Appstore. Dat moeten de skifanaten op het hoofdkantoor van Apple ook gedacht hebben toen zij om de tekentafel gingen om de bekende meetapplicaties in de skiwereld toe te voegen. Naast het meten van de snelheid en afgelegde afstand gaan ook de calorieën bij gehouden worden. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel calorieën je per dag verbrand op de latten?  In DIT onderzoek lees je daar meer over.

Applicaties tijdens skiën populair

In de EU landen kunnen we tegenwoordig gebruik maken van onze ‘eigen’ databundel. Hierdoor is het gebruik van applicaties die verbinding vereisen van het internet een stuk makkelijker. De snelheid applicaties zoals Ski Tracks maakt voornamelijk gebruik van GPS, maar wil je de resultaten vervolgens delen met je vrienden op het internet dan was dat voorheen lastig. Nu niet meer, want ook dat is tegenwoordig zonder Wi-Fi mogelijk. De applicaties zijn dan ook razend populair en bij de Nederlanders is voornamelijk de Ski Tracks applicatie erg veel in gebruik tijdens de wintersportvakantie.

Ga jij een smartwatch kopen sinds deze update?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in