Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Alle skigebieden van het Ötztal op een rij

© Skiinformatie.nl

Het Oetztal, ook wel geschreven als Ötztal, behoort tot een van de populairste wintersportdalen van Oostenrijk. Het dal aangrenst een aantal kleine en grotere skigebieden, ieder met zijn eigen kwaliteiten en karakter. Je bent dus gegarandeerd om ergens in het Ötztal te vinden wat jij zoekt in een wintersport. Zo kun je in Sölden fantastisch skiën op de gletsjers, vind je in Längenfeld echt de rust en kunnen gevorderde skiërs zich vermaken op de Hohe Mut in Gurgl. In dit blog vertellen we je nog veel meer over alle skigebieden in het Ötztal en geven we je ook nog een paar leuke tips!

Wintersport in het Ötztal

In totaal biedt het Ötztal 354 km aan pistes verspreid over zes skigebieden. Hiervan is het voornaamste deel besteed aan pistes voor beginners (156 km), en voor gemiddelde moeilijkheid (137 km). Gelukkig kunnen ook de experts zich in het Ötztal vermaken. In totaal zijn er welgeteld 61 km aan moeilijke afdalingen aanwezig. Er is dus echt voor iedereen wel iets leuks. Ook onder aan de piste is er genoeg te doen. Het Ötztal organiseert ieder jaar aan het einde van het winterseizoen nog een reeks aan evenementen verspreid over de gebieden en dorpen. Bezoek bijvoorbeeld Gletsjerspektakel Hannibal of het legendarische Electric Mountain Festival in Sölden als je van een goed feestje geniet.

Tip: Hotel AQUA DOME in Längenfeld

Het Ötztal biedt een aantal super mooie accommodaties om in te verblijven. Neem bijvoorbeeld een van onze favorieten: Hotel AQUA DOME in Längenfeld! Hotel AQUA DOME is een stijlvol en luxueus wellnesshotel. Omringd door de prachtige bergwereld van het Ötztal kun je hier van top tot teen ontspannen in dit unieke 4-sterren superior hotel. Als onderdeel van de VAMED Vitality World Resorts zijn ze zelfs een van de beste wellnesshotels van Oostenrijk! Of je nu op zoek bent naar een wellnessweekend in Tirol of een heerlijke familievakantie, Hotel AQUA DOME in Längenfeld biedt het allemaal. Wil je skiën in Sölden, Hochoetz of in Kühtai? Door de centrale ligging is alles makkelijk en snel te bereiken.

Hotel AQUA DOME in het Ötztal
© Hotel AQUA DOME

Sölden

De eerste van ons lijstje, en ook meteen de grootste van de zes skigebieden in Ötztal, is Sölden. Met 144 kilometer beschikt dit gebied over bijna de helft van de pistekilometers in het Ötztal. De pistes zijn gevarieerd en bieden voor ieder wat leuks; het gebied is geschikt voor jong, oud, beginners of de meer ervaren skiër. Echt een all-around skigebied dus! Hier dragen de twee sneeuwzekere gletsjers Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjer zeker aan bij. Gelegen op een hoogte tussen de 2675 meter en 3250 meter bieden de gletsjers in zowel de winter als de zomer veel vermaak. Zo kun je van de Rettenbachgletsjer de Schwarze Schneid, de langste piste van Oostenrijk, afdalen. Je daalt dan ruim 2000 hoogtemeters op een 15 km lange piste. Je kunt ook van het uitzicht genieten op 3340 meter hoogte op het BIG3 platform op de Rettenbachgletjser. Dit is het hoogstgelegen punt van het gebied.

Dat skiën is natuurlijk allemaal heel leuk, maar wat er daarna gebeurt is misschien nog wel belangrijker. De après-ski in Sölden neemt veel verschillende vormen aan, van après-ski tenten naar schirmbarren tot disco’s. Uit persoonlijke ervaring kunnen we in ieder geval stellen dat de après-ski het zeker waard is.

© Skiinformatie.nl

Vent

Van het grootste door naar een van de kleinste skigebieden in het Ötztal. Vent vind je iets buiten Sölden, maar heeft ondanks dat het dichtbij is echt een eigen skigebied. Deze reikt tot een sneeuwzekere hoogte van 2680 meter. Het gebied heeft zo’n 15 km aan pistes en beschikt over 4 liften. Het is dus niet heel uitgebreid. Verwacht dan ook niet veel toeters en bellen in het dorp, Vent draait meer om het hebben van een fijne en rustige vakantie. Ben je wel op zoek naar een wilde vakantie, dan kun je beter terecht in Sölden. Wel een voordeel ten opzichte van Sölden en Obergurgl is het vriendelijkere prijsniveau.

Hochoetz-Kühtai

Het is een best tocht richting Kühtai, maar zodra je bent aangekomen zul je de auto niet meer nodig hebben. Met accomodaties gelegen aan de piste en alle faciliteiten op loopafstand kan de auto lekker op zijn plek blijven. Je vindt er diverse restaurants en bars, je kunt er rodelen en er bevinden zich 11 km aan langlaufloipes. Tip: voor de gezelligste après-ski moet je naar de Kühtaier Dorfstadl of Loisl’s Schirmbar! Kühtai is het hoogstgelegen dorp van Oostenrijk met een ligging op 2020 meter, het skigebied reikt zelfs tot 2520 meter. Het skigebied van Kühtai biedt bijna 40 kilometer aan pistes en heeft veel mogelijkheden voor ouders met jonge kinderen. Voor kinderen vanaf 2 jaar wordt er kinderopvang aangeboden, er is een kids club en de skischool beschikt over een kinderland en oefenweide.

Net zoals Kühtai is ook Hochoetz is erg gericht op families. Met vrijwel enkel blauwe en rode afdalingen is het gebied uitermate geschikt voor gemiddelde skiërs en gezinnen. Het familievriendelijke karakter van Hochoetz wordt versterkt door de vier aanwezige skischolen en oefenliften, het WIDI Kinderland en het WIDI Funpark. Daarnaast zijn er bij de kinderopvang, die de hele dag is geopend (09:00 tot 16:00 uur), kinderen vanaf een leeftijd van 2 jaar welkom. Skigebied Hochoetz beschikt over 35 kilometer aan pistes die worden verbonden door 13 skiliften. De 8-persoons gondel genaamd Acherkogelbahn brengt je in acht minuten van het dorp Oetz im Ötztal naar Hochoetz.

Skigebied Kühtai in het Ötztal
© Skiinformatie.nl

Gurgl

Skigebied Gurgl, bekend om de uitstekende sneeuwcondities, wordt door sommigen ook wel ‘de diamant van de Alpen’ genoemd. Deze reputatie hebben zij niet voor niets bemachtigd. Met de moderne, snelle liften en 112 km aan pistes heeft het gebied deze titel zeker verdiend. Behalve skiën is er ook nog allerlei ander leuks te beleven. Tot skigebied Gurgl behoren de skidorpen Obergurgl en Hochgurgl. Twee dorpen met twee verschillende karakters. Waar je in Obergurgl echt aan het juiste adres bent voor de après-ski, is Hochgurgl een wat klassieker dorp gelegen in het hogere klassement. Ook word er jaarlijks in Gurgl het Open Faces Freeride-evenement georganiseerd. Hier verzamelen de beste ski- en snowboardfreeriders zich om de welbekende Hangerer-berg af te dalen. Tijdens deze afdaling staat de deelnemers een steile wand van 70 graden, smalle kloven en gewaagde sprongen te wachten.

© Skiinformatie.nl

Gries

Skigebied Gries is gelegen dicht bij het dorpje Längenfeld. Het skigebied zelf is niet erg uitgebreid met twee liften en minder dan een kilometer aan pistes, maar de hoeveelheid dat er te doen is in de omgeving maakt daar veel voor goed. Längenfeld licht exact in het midden van het Ötztal, waardoor je makkelijk kunt uitwijken naar andere gebieden.

Umhausen-Niederthai

Laatste in dit rijtje met skigebieden in het Ötztal is Umhausen-Niederthai. In het hart van het Ötztal ligt het plekje Umhausen, het oudste van het populaire dal. Bij Umhausen is een klein skigebied te vinden, Niederthai. Je hebt hier de beschikking over 4 km piste waar kinderen en beginners in alle rust het skiën kunnen leren. De gevorderde skiër kan beter direct uitwijken naar een van de uitgebreidere skigebieden van het Ötztal. Ongeveer zes kilometer verderop ligt het skigebied Hochoetz. Voor het grote Sölden-Hochsölden-Vent moet je ongeveer 20 kilometer afleggen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in