Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Alle dagen sneeuw: nieuw kinderboek over wintersport

Wintersportredacteur

Lezen jouw kinderen ook het liefst over wintersport? Of vind jij het leuk als ze daarover lezen? Dan heb je nu een leuk cadeautje voor ze. ‘Alle dagen sneeuw’ is een nieuw kinderboek over wintersport van Fleur Pierets, Rachida Aoulad en Noëmi Willemen. Leuk voor Sinterklaas, kerst, een verjaardag of gewoon zomaar.

Alle dagen sneeuw

Het kinderboek ‘Alle dagen sneeuw’ is geschreven voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is het verhaal van Amira, die van sneeuw en sport houdt. Elke dag glijdt ze op haar snowboard over richels en van bergen. Tijdens haar eerste wedstrijd merkt ze iets geks op. Er wordt niet voor haar en niet voor haar vriendinnen gejuicht, maar wel voor haar vrienden. Dat is toch raar? Meisjes en jongens zijn niet gelijk en daarom bedenken Amira en haar vrienden een plan om daar iets aan te veranderen.

Alle dagen sneeuw
Een voorproefje van Alle dagen sneeuw

Gebaseerd op ervaringen van Rachida Aoulad

Het boek is gebaseerd op ervaringen van professioneel snowboarder Rachida Aoulad (1993). Zij streeft naar gendergelijkheid in een wereld die nu door mannen wordt gedomineerd. Samen met schrijver en spreker over mensenrechten Fleur Pierets heeft ze dit kinderboek geschreven. Het boek is geïllustreerd door Noëmi Willemen.

Boek bestellen

Alle dagen sneeuw is vanaf nu verkrijgbaar. Je bestelt het boek gemakkelijk via Bol en kan het morgen al in huis hebben. Iets voor jouw kinderen of andere kleine wintersportfans?

Meer kinderboeken over wintersport

Er zijn de afgelopen jaren veel boeken over wintersport voor volwassenen geschreven, maar ook voor kinderen zijn er aardig wat boeken geschreven. Denk bijvoorbeeld aan het boek over de skifabriek in Åre, waar wij enkele jaren terug over schreven. Maar bekijk ook eens het overzicht met kinderboeken over wintersport van Snowplaza.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in