Boeken over wintersport: de leukste op een rij

Lezen, saai? Helemaal niet! Zeker niet met deze boeken over wintersport. Alles is inmiddels schoongemaakt en je kunt geen Videoland of Netflix meer zien? Tijd voor een andere activiteit: lezen. Er zijn veel boeken over wintersport. Van spannend tot romantisch. Ideaal leesvoer voor wintersportliefhebbers!

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal hele fijne boeken over wintersport op een rijtje gezet. Zo kom je de dagen wel door!

10 fijne boeken over wintersport

Het skiseizoen gaat altijd veel te snel voorbij en het duurt altijd veel te lang voor het weer begint. Wil jij toch nog een beetje kunnen wegdromen naar de heerlijke pistes en het prachtige landschap? Lees een boek over wintersport! Kruip op de bank, vergeet alles om je heen en geniet even van een fijn momentje voor jezelf. Een kopje Jägertee of een glas Aperol Spritz erbij en je kunt aan de slag met het leesvoer voor wintersporters.

1. Gletsjer | Suzanne Vermeer

Het nieuwste boek van Suzanne Vermeer staat natuurlijk op nummer 1!

De twee zussen Maaike en Judith reizen af naar het zuiden van Duitsland om vakantie te vieren in het skigebied waar ze vroeger elk jaar kwamen, nadat de wintersportreis jaren niet mogelijk was vanwege de drukke politieke carrière van Judith. Deze welverdiende vakantie loopt echter niet af zoals verwacht. A.W. Uitgevers schrijft: “Wat begint als een weekje optimale zussentijd, verandert in een regelrechte ramp wanneer Judith verongelukt. Maar was het daadwerkelijk een noodlottig ongeluk? Maaike gelooft er niks van en gaat op onderzoek uit.” Bestel dit boek vanaf € 13,99 – heel leuk als kerstcadeautje!

2. Sneeuwexpress | Suzanne Vermeer

Anna van Laarhoven heeft een goedlopend imagobureau. Regelmatig werkt ze met BN’ers. Op een dag komt ze erachter dat haar man mogelijk vreemdgaat. In plaats van hem te confronteren, boekt ze een familiewintersport naar Kirchberg in Tirol. Helaas moet ze vanwege een moeilijke klant zelf een paar dagen later afreizen. Op het moment dat ze aankomt in het chalet, is alles overhoop gehaald en zijn haar man en kinderen verdwenen. Op tafel vindt ze alleen een klein briefje met daarop: ‘Anna, geen politie als je e man en kinderen levend wilt terugzien!’Bestel Sneeuwexpress vanaf € 8,99.

Boeken over wintersport: sneeuwexpress Suzanne Vermeer

3. IJskoud | Jennifer L. Armentroue & Marcel Hagedoorn

Sydney gaat elk jaar op wintersport met haar vrienden. Ook dit jaar is dat het geval. Al jaren is Kyler haar beste vriend. Wat de twee alleen niet van elkaar weten, is dat ze eigenlijk ontzettend verliefd zijn op elkaar. Uiteraard willen ze dat beide niet laten merken, maar wanneer ze vast komen te zitten in een sneeuwstorm kunnen ze er niet meer onderuit. Bestel IJskoud vanaf € 17,50.

4. Après-ski | Suzanne Vermeer

De 23-jarige Manon is na een verbroken relatie weer thuis komen wonen. Ondanks dat alles niet helemaal van harte gaat, besluit het gezin toch samen op wintersport te gaan naar Oostenrijk. Als Manon daar een meisje redt op een gevaarlijke afdaling, biedt de skischool haar een baan aan. Manon besluit om een tijdje in Oostenrijk te blijven werken. Wat begint als een droombaan, eindigt al snel in een nachtmerrie. Rare incidenten volgen en er is iets behoorlijk mis… Bestel après-ski vanaf € 8,99.

Boeken over wintersport: Après-ski

5. Marcel Hirscher, die Biografie

In de zomer van 2019 kwam het bericht. De half Nederlandse en half Oostenrijkse Marcel Hirscher zette een punt achter zijn carrière. We hebben dan ook allemaal even flink gebaald dat we hem niet meer tijdens de wedstrijden zagen schitteren. In totaal heeft hij maar liefst 67 World Cup wedstrijden gewonnen en won hij 2 keer goud op de Olympische Winterspelen in PyeongChang. Alles over het leven van de skister lees je nu in zijn biografie. Voorlopig alleen nog in het Duits, maar zo kun je alvast oefenen voor je volgende wintersport! Bestel de biografie van Marcel Hirscher vanaf € 15,99.

6. Verliefd Op Sneeuw | Ronald Naar

Zijn we niet allemaal verliefd op de sneeuw? Ronald Naar in ieder geval wel. In dit boek neemt hij je mee tijdens zijn zoektochten naar sneeuw. Deze brengen hem niet alleen naar de Zwitserse Alpen, maar ook naar minder vanzelfsprekende sneeuwbestemmingen, zoals Antarctica, Borneo, Sicilië, Ecuador, Nieuw-Guinea en Zuid-Afrika. Dit boek gaat over zijn spannende avonturen en overlevingstochten op ski’s. Bestel Verliefd Op Sneeuw vanaf € 14,35.

7. Piste Alarm | Linda van Rijn

De wintersport van Renske en Sven slaat om naar een gigantische nachtmerrie. Terwijl ze van de sneeuw in Kirchberg genieten, verdwijnt hun kleine zoon Marius tijdens de skiles. Er wordt een grote zoekactie gestart, maar die levert helaas niks op. Rechercheur Günter Wolfsberg leidt de zaak. Al snel komt hij erachter dat deze verdwijning lijkt op een onopgeloste zaak van 20 jaar geleden. Bestel Piste Alarm vanaf € 6,-.

Piste alarm wintersportboeken

8. Off-piste | Linda van Rijn

Vier stellen gaan op wintersport naar Saalbach. Op de derde dag besluiten ze met z’n allen off-piste te gaan skiën, maar dan gaat het mis. Eén van de meiden komt naar ten val en wordt in coma overgebracht naar het ziekenhuis in Salzburg. Rechercheur Rolf Bauendorf start het onderzoek. Alles lijkt onschuldig, maar dat blijkt achteraf helemaal niet zo te zijn. Al snel komt hij erachter dat er helemaal geen sprake is van een ongeval… Bestel Off-Piste vanaf € 6,-.

9. Winter Chalet | Linda van Rijn

Niet meteen beginnen met een dik boek, maar wel met een spannend verhaal? Winter Chalet is 226 pagina’s dik en gaat over een groepje vriendinnen dat samen op wintersport gaat naar Kirchberg. Helaas is de vakantie een stuk minder fijn dan gepland. Eén van de vriendinnen wordt namelijk op brute wijze vermoord. Rechercheur Günter Wolfsberg start het onderzoek. Al snel komt hij erachter dat sommige mensen wel erg graag de verdenking van zich willen afschuiven… Bestel Winter Chalet vanaf € 6,-.

Winter Chalet Linda van Rijn

10. Lawinegevaar | Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem waaronder veel schrijvers gepubliceerd hebben. Veel van hen moeten fan van wintersport geweest zijn, aangezien dit niet het eerste wintersportboek is in de reeks. In Lawinegevaar draait het om Chantal Donkers. Ze is net definitief doorgebroken als strafrechtadvocaat, als ze besluit om samen met haar vriend Niels op wintersport te gaan. Een week voor vertrek gaat de bel. Er staat een meisje op de stoep dat beweert de dochter van haar jongere zus te zijn. Met haar heeft ze al 10 jaar geen contact. Het kind stelt zich voor als Fenna en stapt binnen met “Mama zegt dat ik bij jou veilig ben…” Bestel Lawinegevaar vanaf € 8,99.

11. Winter Sports in Vintage Poster Art | Jean-Daniel Clerc

Ben jij meer een plaatjeskijker, dan een lezer? Dan is dit wintersportboek ideaal voor jou. Al meer dan 100 jaar is wintersport een belangrijk onderdeel voor de bergregio’s. Daar waar het eerst vooral een sport was voor de elite, heeft nu bijna iedereen de mogelijkheid om de besneeuwde bergen te ontdekken. Toen skiën steeds meer opkwam, begon men ook met adverteren. Al die oude posters zijn gebundeld in dit boek. Een prachtig object voor in je boekenkast en om af en toe eens door te bladeren! Bestel het boek vanaf € 59,99.

Boeken over wintersport voor kinderen

Zit je op dit moment thuis met de kinderen en weet je niet hoe je ze moet vermaken? Ook kinderen worden blij van boeken over wintersport. We hebben een aantal fijne titels voor je op een rijtje gezet.

E-reader kopen: beste e-reader 2022

Wil je graag je boek lezen op een e-reader? Dan kan dat in veel gevallen natuurlijk ook via de bovenstaande links. Op zoek naar een goede e-reader? De top 10 e-readers van 2022 vind je hieronder Meer informatie over de reviews van de beste e-reader 2022 vind je via de test van bestgekozen. Daar lees je bijvoorbeeld over het gebruiksgemak, de schermkwaliteit en de accuduur. Bestellen van de e-readers kan onder andere via Bol.com.

1Onyx Boox MAX 3
2Pocketbook InkPad X
3Onyx Boox Note 2
4Pocketbook InkPad 3 Pro
5Pocketbook Touch Lux 5
6Kobo Clara HD
7Denver EBO-260
8Kobo Sage
9Kobo Libra H2O
10Denver EBO-625

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in