Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

96-jarige man skiet 96 dagen tijdens skiseizoen 2021/2022

Ouderwetse skipakken

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Skiën is het leukste wat er is en we kunnen alleen maar hopen dat we dat op late leeftijd ook nog kunnen doen. Het is een fysiek zware sport en het is zeker niet voor iedereen weggelegd om tot ver na zijn of haar pensioen nog op de latten staan. Dat geldt niet voor de 96-jarige Junior Bounous. De Amerikaan heeft het dit seizoen voor elkaar gekregen om maar liefst 96 dagen te skiën! Zie jij het jezelf nog doen op die leeftijd?

Bijna 100 dagen skiën in een seizoen

Met 96 jaar is Junior Bounous een van de oudste (levende) mensen die zich nog aan een paar afdalingen waagt. Nou ja, een paar? De Amerikaan ging dit seizoen maar liefst 96 dagen skiën. Een bijzondere prestatie en al helemaal op die leeftijd. Ik moet het nog maar waarmaken… Bounous behaalde zijn doel afgelopen dinsdag, toen hij in het skigebied Snowbird ging skiën. Gelukkig voor hem is Snowbird een van de weinige skigebieden in Amerika met een extra lang skiseizoen, anders was dit misschien wel niet gelukt.

Lees ook: skiën tot je 80e: 6 tips

Grote naam in de wintersportwereld

Misschien heb je nog nooit gehoord van de naam Junior Bounous, maar het is een grote naam in de wintersportwereld. Zeker in Amerika. Bounous groeide op op een boerderij in Utah en stond al op jonge leeftijd op ski’s. Hij deed aan verschillende wintersporten, maar skiën was toch zijn favoriet. Op 8-jarige leeftijd maakte de beste man al z’n eigen ski’s en leerde hij zichzelf skiën. In 1943 werd Junior lid van het Civil Defense Corps, wat eigenlijk de eerste ski patrouille was. Later hielp hij Alta Ski Resort op te zetten, werd hij directeur van de skischool in Sugar Bowl Ski Resort en kocht hij een deel van Timp Haven Ski Resort. Zijn laatste uitdaging kwam in 1970, toen hij werd gevraagd om een nieuw skigebied te ontwerpen. Later opende dit als het nu populaire Snowbird Ski Resort, waar hij nog jaren als directeur van de skischool werkzaam was.

En misschien weet je dit ook nog wel:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in