Nieuwsalert per mail ontvangen

© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

9 activiteiten die een wintersport in Ski Juwel nog leuker maken

Wintersportredacteur

Op 4 december 2020 gaat het skiseizoen van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau van start. Vanaf dat moment kan er weer geskied worden op de heerlijke pistes van dit familievriendelijke skigebied. Ben jij van plan om naar Ski Juwel te gaan? Er zijn een aantal activiteiten die de skivakantie nóg leuker maken! Uiteraard hebben we ze voor je op een rijtje gezet!

De leukste activiteiten tijdens een wintersport in Ski Juwel

Een wintersport naar Ski Juwel betekent veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je skiniveau is, er valt meer dan genoeg te beleven! Benieuwd welke activiteiten je tijdens je wintersport in Ski Juwel echt niet mag overslaan?

1. Rodelen

Stipt op 1 staat natuurlijk rodelen. Absoluut één van de activiteiten die je niet mag overslaan tijdens je wintersport in Ski Juwel. Dat kan met een alpinecoaster (zie tip 2 en 5), maar nog leuker is om dit te doen op een natuurlijke rodelbaan. Je kunt overdag rodelen, maar ook ’s avonds. In Ski Juwel vind je meerdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld de 5 km lange natuurlijke rodelbaan vanaf het middenstation van de Schatzbergbahn of de 6 km lange natuurlijke rodelbaan vanaf de Lahnerköpfl in Niederau.

Activiteiten Ski Juwel rodelen
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

2. Een bezoekje aan het Drachental Family Park

Nieuw deze winter is het Drachental Family Park. Een groot park in Wildschönau waar je tijdens de zomer en winter de allerleukste activiteiten beleeft met de hele familie. Op dit moment legt het skigebied de laatste hand aan de bouw. Wat je straks te wachten staat? Onder andere een schaatsbaan, restaurant én een 2 km lange alpinecoaster.

3. First Line Skiing

Ben jij een vroege vogel en sta je altijd als één van de eersten bij de skilift? Je moet wel even wachten tot maart 2021, maar dan opent de Wiedersbergerhornbahn elke zaterdag al om 07.00 uur. Als iedereen nog ligt te ronken in bed, sta jij al op de latten! Naast genieten van verse ribbeltjes, geniet je ook van een heerlijk ontbijtje op de berg. Een win-winsituatie dus!

Early Bird skiing Ski Juwel
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

4. Winterwandelen

Wandelen saai? Niet op wintersport! Ook te voet valt er genoeg te ontdekken in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Niet alleen in de dalen, maar ook in de bergen. Zo start er bijvoorbeeld een mooie route (2,5 km) vanaf de top van de Reitherkogelbahn. Ook bij de Markbachjoch en Schatzbergbahn vind je mooie wandelmogelijkheden. Bekijk hier meer tips en mogelijkheden.

5. Een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser

Jong of oud, een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser mag niemand overslaan. Met een karretje zoef je met snelheden tot wel 40 km/u over de rails van deze alpinecoaster. Onderweg passeer je allerlei bochten en jumps die het parcours nog leuker maken. Je start op 1845 meter hoogte, naast het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn. Een ritje kost € 6,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen (2004 – 2012).

Alpbachtaler lauser sauser wintersport ski juwel activiteiten
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

6. Lekker lunchen in de berghutten

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau telt 25 berghutten. Je kunt hier niet alleen terecht voor de lekkerste specialiteiten uit Tirol en Oostenrijk, maar ook voor meer internationaal georiënteerde gerechten. Mijn persoonlijke tips zijn de Gipfö Hit, de Böglalm, Almstüberl Gschwendt, Berggasthof Hornboden, Hexenalm en Norderbergalm.

7. Funslopes en funparks

Wil je het als gezin tegen elkaar opnemen op ski’s? Dat kan op de vele fun- en raceslopes in het skigebied. Er zijn snelheidspistes (bijvoorbeeld op de Reither Kogel), maar ook slaloms (bijvoorbeeld in Niederau of op de Schatzberg). Vergeet de winnaar niet op beeld vast te leggen bij één van de fotopunten! Laat jij graag de vetste sprongen en kunsten zien? Dan kan bijvoorbeeld in Snowpark Alpbachtal, in de Race’n’Boarder Arena of in Family Snowpark Wildschönau.

funslope Ski Juwel activiteiten wintersport
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

8. Genieten van het uitzicht

Vergeet tussendoor niet even te stoppen en te genieten van het prachtige uitzicht. Je vindt in Ski Juwel meerdere indrukwekkende uitzichtpunten. Bijvoorbeeld op de 1903 meter hoge Schatzberg, op de 1900 meter hoge Gmahkopf of op de hoogste berg van het gebied, de 2128 meter hoge Wiedersbergerhorn.

9. Avondskiën

Krijg jij geen genoeg van skiën of snowboarden en sta je het liefst de hele dag door op de pistes? In Ski Juwel is dat mogelijk. Althans, twee keer per week op de Reither Kogel (vrijdag en zaterdag) en twee keer per week in Oberau, Wildschönau, (woensdag en donderdag). Bij die laatste vind je op de Roggenboden niet alleen verlichte pistes, maar ook een verlichte rodelbaan.

>>> Bekijk hier de coronamaatregelen van Ski Juwel

Wintersport in Ski Juwel

Vier bergen, twee dalen, 45 skiliften en 109 km aan pistes. Dat zijn de cijfers die samen het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau vormen. Niet alleen één van de grootste skigebieden in Tirol, maar ook één van de meest familievriendelijke in de Alpen! Het skigebied is ontzettend uitgestrekt en de meeste liften en pistes zijn met elkaar verbonden. Dankzij de aanwezigheid van tien skischolen kan iedereen hier leren skiën. Er zijn er zelfs vijf speciaal voor kinderen! De allerkleinsten kunnen uren oefenen in kinderlanden, zoals Happy Kinderland, Juppi Do Kinderland en Frosty’s Schneewelt. Grotere kinderen kunnen samen met hun ouders of skileraar de rest van het gebied verkennen. Uiteraard zijn er ook allerlei leuke snowparks, funslopes en slalomparcours om te ontdekken.

Naast het familievriendelijke karakter is ook de gemoedelijke sfeer ontzettend fijn in Ski Juwel. Je vindt hier maar liefst 25 fijne berghutten waar je tussendoor even kunt neerploffen voor een pauze in de zon op het terras of een lekkere lunch. En uiteraard bewijzen bovengenoemde activiteiten dat er ook buiten het skiën om genoeg te doen is! Benieuwd naar alle tips? Check dan onderstaande video!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in