Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Een 8-persoons gondel vanuit Inneralpbach naar de top van de 1903 meter hoge Schatzberg heeft ervoor gezocht dat de pistes van Alpbachtal en Wildschönau met elkaar verbonden zijn. Het resultaat is een uitgestrekt skigebied dat met 109 km aan pistes tot de grootste van Tirol behoort.

Het skigebied van Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau strekt zich uit van Reith im Alpbachtal in het westen tot Niederau in het oosten. Het merendeel van de pistes is met elkaar verbonden en biedt meer dan voldoende mogelijkheden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. Alle niet verbonden skigebieden zijn eenvoudig met de gratis skibus te bereiken en absoluut de moeite waard om ook te ontdekken. Verwacht tijdens een wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau geen uitgebreide après-ski met hossende menigtes, maar juist gemoedelijke sfeer en een familievriendelijk karakter.

Skiinformatie Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Beoordelingen Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Algemene informatie Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau behoort absoluut tot de top van meest kindvriendelijke wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Vooral tijdens de schoolvakanties weten gezinnen de weg naar dit skigebied te vinden. Qua skiles zit je hier helemaal goed. Er zijn 10 verschillende skischolen, waarvan 5 volledig gericht op kinderen. De allerkleinsten leren hun bochtjes draaien in de kinderlanden, terwijl grotere en meer ervaren kinderen samen met hun skileraar de rest van het skigebied verkennen. Je komt tijdens het skiën regelmatig klasjes tegen. Skiles volgen kan vaak gewoon in eigen taal, omdat er veel Nederlandssprekende skileraren aanwezig zijn!

Naast goede skischolen beschikt het skigebied over tal van faciliteiten voor families. Van een speciaal familiepark tot funparks voor kinderen, 2 alpinecoasters, kinderpistes en rodelbanen. Voor iedereen die geen genoeg van het skiën kan krijgen, behoren ook avondskiën en avondrodelen tot de mogelijkheden. Dit kan in Oberau en Reith. Van verveling is tijdens een wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau absoluut geen sprake!

Uiteraard draait het in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau niet alleen om families. Ook stellen en liefhebbers van rust en natuur voelen zich hier thuis. De pistes op de Schatzberg en Gmahkopf zijn over het algemeen erg breed en daarmee zeer geschikt voor beginners. Meer uitdaging is op de Wiedersberger Horn te vinden. Ook toerskiërs en freeriders vinden hier veel mooie routes. Bijvoorbeeld in het gebied achter de Markbachjoch of op de verschillende skiroutes (tip: 66). Vraag bij skischolen naar de mogelijkheden om dit samen met een gids te doen. Uiteraard is er in Ski Juwel ook aan goede berghutten geen gebrek. Tips: de Böglalm en de Gipföhit.

Overnachten kan tijdens je wintersport in Ski Juwel in verschillende dorpen. Bijvoorbeeld in het sfeervolle Alpbach, het gemoedelijke Auffach of het levendige Niederau. Stuk voor stuk beschikken zij over fijne accommodaties, gezellige bars en goede restaurants. Een aanrader is de Zottahof in Alpbach. Voor de ervaring, maar ook voor de beste Kaiserschmarrn uit Tirol moet je hier naartoe. En die zijn heel anders dan je gewend bent!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in