Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel is één van de jongste skigebieden van Oostenrijk en ontstaan door de aanleg van de verbindingsgondel in Inneralpbach. Met die gondel zijn Alpbachtal en Wildschönau met elkaar verbonden en kun je er sindsdien genieten van 109 kilometer aan pistes.

Ski Juwel staat te boek als een echt familiegebied. Voor de après-ski moet je hier niet naar toe, maar wel voor een fijne omgeving, vriendelijke mensen en heerlijke pistes. Je vindt er veel faciliteiten voor kinderen, maar ook volwassenen beleven hier een geslaagde vakantie in de sneeuw.

Skiinformatie Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Beoordelingen Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Algemene informatie Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is sinds de nieuwe verbinding naar de top van de Schatzberg sterk in populariteit gestegen. Wie hier komt skiën, heeft namelijk toegang tot een afwisselend skigebied van ruim 100 pistekilometers met veel mogelijkheden voor jong en oud. Ook al wordt het skigebied meer bezocht, is het er nog steeds rustig, gemoedelijk en overzichtelijk. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau kent een kindvriendelijk karakter. Dit komt door het overzicht, de gezinsvriendelijke faciliteiten en natuurlijk het lesaanbod. Dat je hier vooral gezinnen met kinderen tegenkomt, is dan ook niet heel vreemd. Voor de après-skiërs is hier niet veel te beleven. De dorpjes in het dal zijn zeker gezellig, maar echte feesten tot in de late avonduren zul je hier niet treffen.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau heeft zowel beginners als gevorderden aantrekkelijke pistes te bieden. Leef je uit op de oefenweides en leer de techniek rustig onder de knie te krijgen op de blauwe afdalingen. Ook een deel van de rode pistes is nog goed te doen voor wie nog maar net op de latten staat. Als beginner kun je prima uit de voeten op de Schatzberg en de Gmahkopf. Heb je al enige ervaring in de benen zitten? Kies er dan voor je techniek ten goede te laten komen op de ruim 50 rode pistekilometers of meer dan 10 kilometer aan zwarte afdalingen. Ga richting de Markbachjoch of Lanerköpfl. Fan van toerskiën? Verken dan het gebied achter de Markbachjoch. Heb je het Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau wel gezien, dan kun je altijd nog uitwijken naar de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental of het Zillertal.

Dorpen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in