Nieuwsalert per mail ontvangen

7 handige tips om zo snel mogelijk in de skilift te komen

Wintersportredacteur

Vind jij ook dat de rij bij de skilift altijd veel te lang duurt? Tijdens het wachten ben je met van alles en nog wat bezig. Zo ben je heel erg je best aan het doen om bij je skimaatje in de lift te komen. Of je bent druk aan het praten met diegene naast je, om de tijd even op te vullen. Nou is dit heel gezellig hoor, maar eigenlijk wil je gewoon zo snel mogelijk de lift in. Wat kan je het dan het beste doen?

Zonder mensen aan de kant te duwen of om te gooien zijn er manieren om zo snel mogelijk bij de lift te komen. Daarom deze tips!

1. Think fast!

Wanneer je aan komt skiën en je ziet de rij van de skilift al staan, moet je snel denken. Je kijkt hoe het ervoor staat, en bedenkt in een paar seconden waar in de rij je aan zal sluiten. Probeer de gaten in de rij te zoeken en maak aan de hand daarvan snel je beslissing.

2. NOOIT door het midden

Daar duurt de rij vrijwel altijd het langst! Mensen die aan de zijkanten staan gluipen altijd net iets naar het midden zodat hun maatje er nog bij past. Hierdoor sta je dus bijna helemaal vast. Kies een van de zijkanten, dit zal gegarandeerd sneller gaan.

3. Neem de buitenbocht

Ook al gaat het misschien een beetje tegen je gevoel in, kies de buitenbocht. Het klinkt niet heel logisch maar de buitenbocht is bijna altijd sneller.

 

4. Grijp je kansen

Hiermee bedoelen we niet dat je nu die ene hunk/ chick moet aanspreken (al is dat natuurlijk ook een optie). Let goed op en gebruik elke mogelijkheid om verder in de rij te komen. Zie je een lege plek? Grijp je kans en glijd een stukje naar voren.

5. Let op je houding

Zorg voor een beetje ruimte. Door je ski’s wat verder uit elkaar te zetten houd je wat meer ruimte over en heb je zo meer kans op een plekje om naar voren te schuiven.

6. Wees niet afgeleid

Natuurlijk kan je gewoon gezellig met je skimaatje praten maar let ondertussen wel op. Sta je net even lekker te kletsen en om je heen te kijken, glipt er ineens iemand voor. Sta je al een tijdje te wachten om in die skilift terecht te komen, overkomt je dit. Dat zou toch jammer zijn!

7. Ga alleen

Veel groepen die samen in de rij staan willen ook bij elkaar in de lift terechtkomen. Als er dan te weinig plek is om met de hele groep in te stappen, stappen ze ook niet in. Hierdoor is er een plekje vrij en als je snel bent glijd je er zo tussendoor. Je zit dan niet met je vrienden in de skilift maar die zie je boven weer.

Blijf relaxt

Het is misschien overbodig om te zeggen, maar blijf relaxt in de rij. Het is immers vakantie. Deze tips mogen je dan helpen om sneller in de lift te zitten, maar ga niet voordringen. Blijf lief tegen elkaar en geniet van de wintersport!

Verveling

Wil je wel graag bij je vrienden in de lift komen en vind je het niet erg om iets langer te wachten? Als de rij dan wel heel lang duurt begin je, je te vervelen en wat kan je dan doen…..

10 dingen die mensen doen in de rij van de skilift

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in