Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

7-jarige jongen redt uit skilift vallende klasgenoot

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een 7-jarige jongen heeft afgelopen donderdag een heldenstatus gekregen in het Lakeridge skigebied in Ontario. Zijn klasgenoot viel dankzij hem niet uit een 12 meter hoog hangende skilift.

De twee vriendjes zaten samen in de skilift tijdens een schoolreisje, toen een van de jongens zijn ski verloor. Terwijl hij omdraaide om zijn ski na te kijken gleed hij van de zitting af. In eerste instantie kon hij nog omhoog klimmen, maar daarna gleed hij weer weg. Gelukkig zat de 7-jarige Kostaki Papakonstantinou naast hem die hem vastgreep en niet meer losliet.

In totaal heeft de jongen zijn vriend ongeveer 2 minuten lang vastgehouden en dat was genoeg tijd voor de reddingsdiensten om een vangnet op te zetten. “Ik was bang dat hij naar beneden zou vallen en dat ze er niet op tijd zouden zijn. Ik hield hem vast totdat ze klaar waren en toen liet ik hem vallen,” vertelt Kostaki tegen CTV. De jongen viel in het net en stuiterde daarna op de sneeuw. Met een helikopter werd hij naar het ziekenhuis gevlogen en de verwachting is dat hij helemaal herstelt.

De regionale politiewoordvoerder was ontzettend trots op de jonge jongen: “Van een 7-jarige kun je normaal gesproken niet verwachten dat hij zoveel volwassenheid en wilskracht toont. Het is heroïsch te noemen.” De jongen en de reddingswerkers worden voorgedragen voor een onderscheiding.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in