Nieuwsalert per mail ontvangen

© Bergbahnen Sölden - Christoph Nösig

5 excursies om te doen in Tirol

Wintersportredacteur

Wanneer Nederlanders op vakantie gaan naar Oostenrijk, gaan ze negen van de tien keer naar Tirol om te skiën. Maar skiën is niet het enige wat je in deze deelstaat kunt doen. Dit zijn de leukste, meest indrukwekkende excursies in Tirol.

Loopbrug Highline179

Deze hangbrug is maar liefst 406 meter lang en verbindt de belangrijke verdedigingsbouwwerken van de ruïne Ehrenberg en Fort Claudia. Het is een hele ervaring om over deze brug heen te lopen, hij schommelt namelijk behoorlijk. En dat de brug op 114meter boven de grond bungelt, maakt het een best spannende ervaring. Wanneer je eenmaal deze spanning hebt overwonnen kun je genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen. Uiteraard zijn de bouwwerken aan beide zijdes ook te bezoeken.

© Tirol Werbung – Peter Neusser

Meer informatie over Highline179

007 Elements

Op 3.050 meter hoogte op de Gaislachkogel vind je deze spectaculaire ondergrondse James Bond tentoonstelling. De attractie is ondergronds in het berglandschap gebouwd. De tentoonstelling beslaat negen zalen, die in totaal een oppervlakte van 1.300 vierkante meter hebben. Je kunt in het ‘Tech Lab’ de gadgets uit de films bewonderen, in de ‘Action Hall’ vind je de wrakstukken van de vliegtuigen van Bond en de meeste spectaculaire momenten uit de Bond-geschiedenis zijn te zien in de ‘Legacy Hall’. Je kunt je bezoek aan de tentoonstelling afsluiten in het restaurant ‘Ice Q’.

© Bergbahnen Sölden – Christopher Grunert

Meer informatie over 007 Elements

Swarovski Kristallwelten

Om het honderdjarige bestaan van het merk Swarovski te vieren werd in 1995 de Swarovski Kristallwelten geopend. De aandachtstrekker van de Kristallwelten is de beroemde reus bij de ingang van het park. In het park vind je verschillende ‘wonder kamers’ en een prachtige tuin. De ontwerper van het park heeft het verhaal bedacht dat de reus al zijn schatten en wonderen opsloeg in de kamers. In de tuin van het park kom je een mix van hedendaagse en klassieke kunst tegen. In het midden van deze tuin is de wolk van 600.000 glinsterende, handmatig gezette Swarovski kristallen het sprankelende middelpunt.

© Swarovski Kristallwelten

Meer informatie over Swarovski Kristallwelten

Bergisel-schans Innsbruck

Ten zuiden van de sportstad Innsbruck staat op de Bergisel een imposant bouwwerk: de Olympische springschans. De schans is een van de vier locaties van het Internationale Vierschansentoernooi. De toeristen hebben de schans inmiddels ontdekt als een alternatief uitje tijdens de wintersportvakantie. In slechts 2 minuten brengt een kabelbaan de bezoekers tot ongeveer 250 meter boven Innsbruck. Vanaf hier kun je in het restaurant genieten van een 360-graden uitzicht over Innsbruck en de omliggende bergen.

Meer informatie over de Bergisel-schans

Natuurijspaleis Hintertuxer Gletscher

Wanneer je in de buurt bent van de Hintertuxer gletsjer is een bezoek aan het natuurijspaleis op de gletsjer een leuk alternatief op de dagelijkse activiteiten. Je stapt de wereld van ijs binnen door een mystieke blauwe entree. In het 15 meter hoge paleis vind je grote en glinsterende ijskristallen, een begaanbare gletsjerspleet, bevroren watervallen en een gletsjermeer. Als je hierheen gaat is het essentieel om goede schoenen en warme kleding mee te nemen, in de grot is het namelijk het hele jaar door 0° C. Het ijspaleis is voor kinderen vanaf 6 jaar toegankelijk.

Meer informatie over het Natuurijspaleis Hintertuxer Gletscher

Klik hier voor meer excursies in Tirol

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in