Nieuwsalert per mail ontvangen

160 personen geëvacueerd uit defecte skilift in VS

Wintersportredacteur

Afgelopen zondag hebben zo’n 160 skiërs en snowboarder een paar angstige uurtjes gehad toen zij vast kwamen te zitten in een lift in het Amerikaanse skigebied Stowe. Rond 10.30 uur stopte de skilift met draaien, dit kwam doordat er een elektrische storing in het systeem van de lift was opgetreden. De back-up motor sloeg ook niet aan, waardoor de bergredding de wintersporters uit de skilift moest evacueren.

Koude uurtjes

Met behulp van een touw lieten de reddingswerkers de wintersporters naar beneden. Iedereen stond uiteindelijk rond 13.00 uur weer veilig op de grond. Daarbij zijn er twee personen behandeld voor lichte onderkoelingsverschijnselen. Sommige wintersporters hebben twee en een half uur lang in de skilift vast gezeten. De temperatuur was afgelopen zondag -10° C in het skigebied. Op een bepaald punt besloten een aantal wintersporters zelf uit de skilift te springen.

Onderzoek

Momenteel loopt er een onderzoek naar de toedracht van het voorval. De lift is al iets ouder, hij werd namelijk in 1979 gebouwd. Het skigebied geeft aan dat het voor het eerst in 10 jaar is dat zij een dergelijke evacuatie hebben moeten doen. Stowe Mountain Resort verwacht komend weekend de lift te hebben gerepareerd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in