Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

1 meter verse sneeuw in aantocht

Foto: Das Kleine Paradies

Wintersportredacteur

Een echt sneeuwdump is in aantocht in de Alpen. Wat een heerlijke berichten zijn dat. De meteorologen in Nederland zijn al een tijdje de schommelende weersomstandigheden in de gaten aan het houden en komen nu dan eindelijk met de verlossende woorden. Een SNEEUWDUMP! 

Van de week publiceerden wij al een artikel waarin de voorspelling van een paar centimeter met oud en nieuw werd aangegeven, maar de berichten die wij nu ontvangen zijn nog positiever. Een echte sneeuwdump waarbij de skigebieden in de Noordalpen rekening kunnen gaan houden met 1 meter verse sneeuw. De groene bergen worden worden weer helemaal ingekleurd met de langverwachte witte poedersneeuw. 

De landen waar het sneeuwscheppen wordt zijn de Franse noordalpen en het westen van Zwitserland. De komende week staat ons nu wat moois te wachten. De meeste Oostenrijkse skigebieden moeten nog even geduld hebben, maar het Vorarlberg en het westen van Tirol gaan al voordeel hebben van deze voorspellingen. Het nieuwe jaar gaat in ieder geval van start met een kleine sneeuwdump waarbij tussen de 5 en 15 cm sneeuw gaat vallen. Zoals ook al eerder voorspeld nemen we een korte pauze op 2 januari waarna Koning Winter het op 3 januari weer overneemt. 

Vooral de Franse en Zwitserse skigebieden gaan profiteren van de enorme dump die eraan gaat komen, maar ook de Oostenrijkse skigebieden gaan voorzien worden van een laagje sneeuw. Geen meter, maar zeker een paar centimeter. Het positieve voor alle Europese skigebieden is dat de temperatuur flink gaat dalen. Daardoor kunnen de sneeuwkanonnen weer ingezet gaan worden en gaat de sneeuwgrens van 2.000 meter richting de 800 meter. 

Voor meer informatie, zie de voorspellingen van WePowder.nl

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in