Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zwitsers skigebied komt met nieuwe activiteit: Ziesel rides

Uitzicht bergpanorama

© skiinformatie.nl

Vind jij gewoon wandelen maar saai of probeer je gewoon graag eens een keer wat nieuws uit? Dan is het nieuwe Ziesel rides misschien wel iets voor jou. Hierbij rijd je in een soort elektrisch 1-persoons rupsvoertuig door het winterse landschap. Het kan in Hoch-Ybrig, onderdeel van skigebied Region Ybrig. Benieuwd naar meer informatie, lees dan verder!

Ziesel tour rond de Zwitserse bergtoppen

Dit is weer eens wat anders dan een rondje winterwandelen of rodelen! Een Ziesel is een elektrisch voertuig met rupsbanden en, niet geheel onbelangrijk, verwarmde stoelen. Zo kun je dus zonder problemen door de sneeuw rijden en krijg je het niet koud. Na een korte introductie mag je meteen aan de gang met de Ziesel. Je bedient het toestel met een joystick waarmee je kunt gas geven en remmen, parkeren en bochten kunt maken. Als de instructie voltooid is, kan de tour beginnen. Gedurende een ongeveer 40 minuten durende Ziesel ride kom je langs een paar van de mooiste plekken in de regio. Het parcours leidt je langs een klein bergmeer naar een prachtig heuvellandschap waar je een fantastisch uitzicht hebt. Wel belangrijk om te weten: je mag pas in een Ziesel rijden als je 16 jaar of ouder bent. Ben je tussen de 16 en 18 jaar? Dan heb je nog een handtekening van een wettelijke voogd nodig om deel te mogen nemen. Je kan een Ziesel huren voor slechts 150 CHF, omgerekend ongeveer € 146,75 euro.

Over Region Ybrig

Hoch-Ybrig vormt samen met Oberibrig skigebied Region Ybrig, een kleinschalige, gezellige en dorpse skiregio. Oberibrig is een van de oudste kuuroorden van Zwitserland en heeft nauwelijks onder het groeiende toerisme geleden. De natuur is heeft dus nog zijn oorspronkelijkheid behouden en zorgt voor een mooi en afwisselend Alpenlandschap. Ook word hier jaarlijks de Roggen-stock Derby georganiseerd, een van de snelste skiwedstrijden van Zwitserland. Region Ybrig is erg gevarieerd en heeft zo’n 10 km aan pistes, die als echt moeilijk worden beschouwd. Mocht het ineens goed koud worden en sneeuwen, dan is er bijna 100 kilometer aan pistes beschikbaar.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in