Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zwitserland voert vanaf morgen grote versoepelingen door

Corona wintersport 2021 2022

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Nadat vanmiddag Oostenrijk grote versoepelingen aankondigde, volgt Zwitserland hun voorbeeld. Vanaf morgen wordt een groot deel van de coronamaatregelen opgeheven. Je hoeft dan geen coronatoegangsbewijs meer te laten zien en er geldt geen capaciteitsbeperking meer.

Ook in Zwitserland gaan de cijfers de goede kant op en durven ze verder te versoepelen. Toch zeggen ze ook daar dat er nog steeds een groep mensen is die bescherming nodig heeft. Daarom blijven een aantal regels nog wel van kracht.

Versoepelingen vanaf 17 februari

Ook in Zwitserland vond vandaag een persconferentie plaats over de coronamaatregelen. Eerder werd al bekend dat de Zwitserse kantons het coronabewijs vanaf 17 februari af wilden schaffen, maar een definitief besluit was hier nog niet over genomen. Tot vandaag, want zojuist is bekend geworden dat Zwitserland vanaf morgen bijna alle coronamaatregelen opheft. Zo zijn er geen mondkapjes meer verplicht in winkels, restaurants en publieke binnenruimtes en vervalt ook het coronatoegangsbewijs voor onder andere horeca, bioscopen en evenementen. Ook de 3-G-regel voor het inreizen vervalt vanaf morgen, dan mag iedereen weer zonder bewijs te laten zien het land in. Verder geldt er vanaf 17 februari ook geen capaciteitsbeperking meer voor onder andere skiliften.

Regels tot 31 maart

Toch gaan niet alle coronamaatregelen in de prullenbak. Zo geldt de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en gezondheidsinstellingen nog tot en met 31 maart en moeten positief geteste personen nog steeds minimaal 5 dagen in quarantaine.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in