Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Zuid-Tirol vandaag begonnen met massaal testen

Wintersportredacteur

De Italiaanse provincie Zuid-Tirol is vandaag begonnen met het massaal testen van de inwoners. In drie dagen tijd hoopt de overheid tweederde van de inwoners te testen. Dat zijn er circa 350.000. Hoe hoger de opkomst, hoe sneller de cijfers kunnen dalen.

Ook in Zuid-Tirol zijn de coronacijfers te hoog. Om die zo snel mogelijk naar beneden te krijgen wordt de bevolking opgeroepen om zich tot en met zondag te laten testen.

Massaal testen

Voor het massaal testen van de bevolking zijn 184 teststations opgezet. Honderden medewerkers staan gereed om de mensen te testen. Een sneltest duurt zo’n vier minuten en het resultaat zou na een halfuurtje bekend moeten zijn. Mannen, vrouwen en kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich gratis laten testen.

Opkomst en gedrag belangrijk

De test is niet verplicht, maar er wordt wel gehoopt dat zoveel mogelijk mensen zich laten testen. Als 70 procent van de Zuid-Tiroolse bevolking aan de test deelneemt, wordt verwacht dat de cijfers binnen drie weken onder de kritische waarde van 50 nieuwe infecties per 100.000 inwoners per week kunnen zakken. Als slechts de helft van de inwoners zich laat testen, wordt die waarde pas in de tweede week van januari bereikt is de schatting.

Na de testen blijft het ook noodzakelijk dat mensen die niet in quarantaine moeten zich aan de regels blijven houden. Er is namelijk een minimaal percentage van de tests dat een verkeerde uitslag geeft.

Belangrijk voor wintersporttoerisme

Dat de cijfers in Zuid-Tirol naar beneden gaan is extreem belangrijk voor het wintersporttoerisme. Met de huidige cijfers is wintersport niet mogelijk en is het voor toeristen niet mogelijk om te komen skiën. Ook vanuit Nederland blijft er dan een oranje reisadvies gelden. Aangezien voor Zuid-Tirol het wintersporttoerisme erg belangrijk is, is het ook voor hen belangrijk dat er veel inwoners aan de test deelnemen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in