Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zuid-Amerikaanse skigebieden bedolven onder de sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Zuid-Amerika heeft te maken met super veel sneeuwval! Net voor de seizoensopening van veel skigebieden is er enorm veel sneeuw gevallen. Dit is een van de beste starts van het skiseizoen ooit in Zuid-Amerika. Onder andere in Las Leñas is het nu al genieten, kijk je mee naar de meters sneeuw?

Super start skiseizoen in Zuid-Amerika

Terwijl wij in Nederland genieten van de zomer, is het winter op het zuidelijk halfrond. De enorme sneeuwval zorgt voor fantastische condities in onder andere Argentinië. Heb je ooit willen skiën in Zuid-Amerika? Dan is dit de perfecte tijd. Het land beleeft een van de beste seizoensopeningen ooit. Skiën in juli en augustus wordt een feest aan de andere kant van de wereld!

Lees ook: In deze skigebieden kun je skiën in juli

Te veel sneeuw om te openen

In sommige skigebieden ligt er momenteel zoveel sneeuw dat ze nog niet kunnen openen. Lawines en opruimwerkzaamheden hebben de seizoensopening in enkele gebieden vertraagd. In het Lagunillas Ski Center zaten mensen zelfs vast, omdat de toegangsweg door een sneeuwverschuiving was geblokkeerd. Gelukkig werden de wintersporters snel geholpen en werd de weg vrijgemaakt.

In Las Leñas is het seizoen iets uitgesteld door de grote hoeveelheden sneeuw. Er ligt al ongeveer 6,5 meter in het bovenste gedeelte van het skigebied. Ook het Argentijnse skigebied Portillo is de opening een paar dagen uitgesteld om de laatste voorbereidingen te treffen. De seizoensopeningen staan dit weekend gepland.

Zo is het nu!

Andere skigebieden openen juist eerder om wintersporters toegang te geven tot de verse sneeuw. Veel gebieden rapporteren meters sneeuwval. Deze beelden zijn van de afgelopen paar dagen in Zuid-Amerika:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in