Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zoveel sneeuw ligt er nog op de pistes van de skigebieden in het Zillertal

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De meeste skigebieden in het Zillertal zijn tot 14 april geopend. Op de Hintertuxer Gletscher kun je zelfs het hele jaar door skiën, als de omstandigheden meezitten. Ondanks alle berichten over de beperkte sneeuwhoeveelheden in de skigebieden in Oostenrijk kun je er nog prima skiën in het voorjaar. We hebben voor je uitgezocht hoeveel sneeuw er precies op de pistes in het Zillertal ligt en dat stelt niet teleur.

Hooggelegen erg wit!

Ondanks dat de dalen in Oostenrijk misschien alweer erg lenteachtig groen zijn, is de bergwereld wel nog wit. Op hoogte is er de afgelopen tijd veel sneeuw gevallen en die sneeuw zorgt voor heerlijke omstandigheden op de pistes. Voor een wintersport in het voorjaar kun je daarom het beste ook kiezen voor een skigebied met veel pistekilometers boven de 1000 meter, dan zit je over het algemeen goed. De skigebieden in het Zillertal zijn een goede optie voor een wintersport in maart of april.

Sneeuwhoogtes in het Zillertal

Hoeveel sneeuw er precies op de bergen ligt? Dat hebben we voor je uitgezocht via de officiële websites van de skigebieden. De meeste gebieden updaten dagelijks de sneeuwhoogtes. Daarbij zie je ook meteen een weerbericht en alle actuele informatie uit het skigebied. De onderstaande getallen laten de websites in het Zillertal momenteel zien. Het gaat dan om de hoogst gemeten sneeuwhoogtes in het gebied. Beneden in het dal, in het Zillertal, is het bijvoorbeeld groen. Maar als je kijkt in Königsleiten op 1600 meter, daar ligt in het dorp nog 90 cm sneeuw.

SkigebiedOp de berg
Hochzillertal-Hochfügen140 cm
Zillertal Arena170 cm
Mayrhofen100 cm
Hintertuxer Gletscher375 cm

Deals voor de skigebieden

Overweeg je nog een wintersport in maart of april en ben je nu overtuigd van het Zillertal als je bestemming? We hebben een aantal mogelijkheden om te boeken voor je op een rijtje gezet!

Webcams:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in