Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zonder zorgen beginnen aan je wintersportvakantie? Zo doe je het

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Heb je een wintersportvakantie op de planning staan? Dat is natuurlijk hartstikke leuk om naar uit te kijken, maar er moet van tevoren ook wel het een en ander gebeuren. Hoe betere voorbereiding je treft, hoe minder zorgen je hebt. Hoe je zonder zorgen kunt beginnen aan jouw wintersportvakantie? Wij vertellen het je hieronder!

Zorg voor een goede conditie

Als je op wintersportvakantie gaat, kan het slim zijn om van tevoren te trainen. Als je geen goede conditie hebt, kan het namelijk zo zijn dat het wintersporten straks minder goed gaat als gedacht. Het kan daarom handig zijn om voorafgaand de vakantie meer te sporten om een betere conditie op te bouwen. Hoe beter jouw conditie, hoe makkelijker het je op de pistes straks af zal gaan.

Begin tijdig met inpakken

Ook belangrijk bij de voorbereiding op een wintersportvakantie, is het tijdig inpakken van je spullen. Hoeveel spullen jij in moet pakken, is afhankelijk van hoe je gaat reizen. Je kunt ervoor kiezen om met het vliegtuig te gaan, maar ook de auto is een goede optie. Als je met de auto gaat, heb je het voordeel dat je een stuk meer bagage mee kunt nemen. In de auto zelf, maar ook een dakkoffer kopen is nog mogelijk voor extra bagageruimte. Zo hoef je dus geen belangrijke spullen thuis te laten en kun je meenemen wat je wilt op vakantie.

Controleer je auto op mankementen

Als je met de auto naar je wintersportbestemming vertrekt, is het van belang dat je deze van tevoren goed laat checken. Je moet namelijk zien te voorkomen dat je straks met pech langs de weg staat als je onderweg bent. Je kunt daarom maar beter je auto goed controleren op eventuele mankementen. Dit kun je zelf proberen, maar dit kun je ook bij je garage laten doen. Check in ieder geval de bandenspanning, velgen en verlichting van je auto. De kans is groot dat je een heel eind moet rijden naar je bestemming, dus dan is het wel van belang dat jouw auto naar behoren werkt.

Naast het controleren van je auto op eventuele mankementen is het ook van belang dat je auto voorzien is van winterbanden. Zorg er dus voor dat je dit regelt, want in veel landen is dit verplicht. Ook sneeuwkettingen kunnen goed van pas komen. Als je op zoek bent naar handige spullen voor jouw auto voor de wintersportvakantie, dan kun je een kijkje nemen bij Heuts.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in