Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zomerskiën in de Alpen: Passo dello Stelvio

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Passo dello Stelvio is het enige skigebied in de Alpen dat alleen ’s zomers geopend is. Dit skigebied wordt ook wel de Stelvio pas genoemd en opent dit weekend. Heb jij als wintersporter in hart en nieren nog geen zin om het winterseizoen af te sluiten? Ga naar dit gletsjergebied om daar het skiseizoen nog even te verlengen!

Terwijl vrienden en familie dit weekend allemaal genieten van temperaturen die naar de 30 graden lopen, sta jij op de latten winterse afdalingen te maken. Het klinkt ideaal en kan nu!

Het enige skigebied in de Alpen dat alleen ’s zomers geopend is

Passo dello Stelvio is bijzonder en dat komt omdat er alleen afdalingen gemaakt kunnen worden in een tijd dat de meeste skigebieden niet bedekt meer zijn met een dikke laag sneeuw. Zomerskiën kan in meerdere skigebieden, maar dit is het enige skigebied in de Alpen dat alleen in de zomermaanden geopend is. In de winter is het skigebied niet geopend, omdat je er dan heel vaak niet kunt komen. Dan ligt er zoveel sneeuw op de weg dat het onmogelijk is om het gebied te bereiken.

Skiën in de zomer: deze skigebieden zijn alleen in de zomer open

Er zijn in totaal 6 liften, waarvan 2 gondelliften en 4 sleepliften. Vanaf 2.700 meter ga je naar een punt dat op een hoogte van bijna 3.500 meter ligt. Dat is hoog en mede daarom is het mogelijk om op dit moment van het jaar nog afdalingen te maken.

Passo dello Stelvio is niet goedkoop. Dit komt doordat de pas hier ook aantrekkelijk is voor fietsers. De Stelviopas ligt op de grens van Sondrio en het Zuid-Tirol.

De Stelviopas: bekende pas voor fietsers

Deze bergpas is niet alleen bekend door haar wintersport in de zomer, maar ook vanwege de wielermogelijkheden. De Stelviopas is een route met maar liefst 48 spelbochten en op het gebied van wielrennen hét hoogtepunt in Italië. En zeker niet alleen amateurs komen er om te fietsen, want zelfs de Giro d’Italia doet de pas aan.

Passo dello Stelvio is ontzettend sneeuwzeker. Geniet van winterse sneeuwcondities terwijl de zomer zich nu niet dagen-, maar wekenlang laat zien. Pak jij de skispullen nog een keertje uit de kast en trek je voor een laatste keer richting de besneeuwde Alpen dit jaar? Je kunt natuurlijk nog even wachten, want het skigebied is nog maanden geopend. Wacht alleen niet tot de winter.

Passo Dello Stelvio: skigebied voor skiteams

Niet alleen toeristen bezoeken het skigebied in de zomer, maar ook de skiteams uit de regio voelen zich er goed thuis. De sneeuw is er immers heel goed, vooral ’s ochtends. Hieronder zie je een video van een van de skiteams die er trainen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in