Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo ziet het er in de hogergelegen skigebieden uit!

Wintersportredacteur

De hogergelegen skigebieden liggen er goed bij en ondervinden op dit moment topdrukte. Dit heeft alles te maken met het feit dat wintersporters op zoek zijn gegaan naar sneeuwzekerheid. 

De media in Nederland hebben keihard uitgehaald naar de condities in de Europese skigebieden. In veel gevallen niet terecht, want vanwege de goede kunstsneeuw voorzieningen zijn de ski mogelijkheden geweldig en zelfs beter in vergelijking met vorig jaar. De meteorologen op tv delen dagelijks foto’s met groene weides en zelfs Editie NL heeft aangegeven dat skiën in veel Oostenrijkse skigebieden niet mogelijk is.

Waarschijnlijk zijn zij zelf niet in de skigebieden wezen kijken en hebben zij hun bronnen niet op de juiste manier gebruikt, want skiën is in veel hooggelegen skigebieden perfect mogelijk. Er zijn inderdaad skigebieden die nog niet geopend zijn, maar dan heb je het over skigebieden ver onder de 1.000 meter grens liggen en skigebieden waar nauwelijks sneeuwkanonnen zijn.

Je ziet toch dat deze berichtgevingen invloed hebben gehad op de keuze voor het skigebied. Wintersporters gaan liever voor ‘save’ en hebben massaal hun vakantie gericht op de skigebieden die ver boven de 2.000 meter grens reiken. En daar ziet het er goed uit! Kijk maar.

Serfaus – Fiss – Ladis (Oostenrijk)

Serfaus Fiss Ladis

Sölden (Oostenrijk)

Solden

Zillertal Arena (Oostenrijk)

Zillertal Arena

Les Sybelles (Frankrijk)

Screen Shot 2015-12-28 at 13.30.10

Val Thorens (Frankrijk)

Screen Shot 2015-12-28 at 13.33.05

Hintertux (Oostenrijk)

Screen Shot 2015-12-28 at 13.34.24

Val Gardena (Italië)

Val Gardena

Les Trois Vallées (Frankrijk)

Les Trois Vallées

Stubaier Gletscher (Oostenrijk)

Screen Shot 2015-12-28 at 13.38.24

Kitzsteinhorn Kaprun (Oostenrijk)

kaprun

Ischgl (Oostenrijk)

Screen Shot 2015-12-28 at 13.41.53

Les 2 Alpes (Frankrijk)

Les 2 Alpes

Zermatt (Zwitserland)

Screen Shot 2015-12-28 at 13.46.23

 Zoals je hebt kunnen zien worden er massaal foto’s gedeeld vanuit de Europese skigebieden. Genietend van het heerlijke zonnetje en strak blauwe lucht. Ben jij ook op vakantie op dit moment? Stuur ons je leukste foto vanuit het wintersportgebied!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in