Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Starthuis Streif deze zomer vernieuwd

Wintersportredacteur

De Streif behoort tot één van de meest legendarische afdalingen in het World Cup-circuit. Honderden atleten hebben inmiddels bovenaan bij het starthuisje in Kitzbühel gestaan. En niet alleen zij hebben hier naar beneden gekeken, ook de vele toeristen die het skigebied elke winter bezoeken. Hoog tijd voor een upgrade! Deze zomer wordt het starthuis van de Streif compleet vernieuwd.

Nieuw starthuis bovenaan de Streif

Het starthuis bovenaan de Streif is al tijden te klein. Nu heeft het gebouw maar één keer per jaar een belangrijke functie, toch is er besloten om het compleet te vernieuwen. De Kitzbüheler Skiclub investeert momenteel flink in de infrastructuur en daar hoort ook een nieuw starthuis bij. Het nieuwe gebouw krijgt niet alleen ’s winters, maar ook ’s zomers een belangrijke functie. Zo komt er onder andere een extra verdieping op met een evenementenruimte voor maximaal 90 personen.

Klaar in januari

Inmiddels is er gestart met de eerste sloopwerkzaamheden. De buitenkant moet volledig klaar zijn in november, in verband met de kunstmatige besneeuwing. Tot januari wordt er aan de binnenkant gewerkt. Vanwege het 750-jarig bestaan van de stad komt hier een speciale tentoonstelling die in het teken staat van alle skilegendes. De totale kosten voor het nieuwe starthuis bedragen 1,5 miljoen euro.

Uitkijkplatform

Heb jij altijd al willen weten hoe het voelt om bovenaan de Streif te staan? Dat kan binnenkort. Het nieuwe starthuis krijgt een speciaal uitkijkplatform. Dit platform wordt ’s winters gebruikt voor de atleten en ’s zomers als uitzichtpunt. Zo kun je het gevoel zelf ook een beetje ervaren.

Hahnenkammrennen 2021

De 81e editie van de befaamde Hahnenkammrennen vindt plaats van 22 t/m 24 januari 2021. Als alles volgens plan verloopt, is dit het programma:

  • Vrijdag 22 januari 2021: Super G
  • Zaterdag 23 januari 2021: Afdaling
  • Zondag 24 januari 2021: Slalom

>>> Bekijk de complete World Cup-kalender <<<

Wintersport in Kitzbühel

Kitzbühel is een prachtige en kleurrijke stad in Tirol. Samen met Kirchberg en een aantal kleinere dorpjes vormt het één van de modernste skigebieden van de Alpen, KitzSki. Je hebt hier toegang tot 234 km aan afdalingen, waarvan 185 km aan pistes, 41 km aan skiroutes en 4 km aan snowparks. Genoeg skimogelijkheden dus! Het skigebied biedt voor ieder wat wils. Van pittige afdalingen voor gevorderden, kinderlanden voor de kleintjes en heerlijk brede, blauwe pistes om te oefenen op je skitechniek. Er zijn genoeg leuke berghutten en ook na het skiën hoef je je niet te vervelen. Ga bijvoorbeeld een middagje shoppen (of alleen etalages kijken), après-skiën in Kirchberg, snowtuben of ga rodelen. Benieuwd naar al onze tips? Check dan even de video van 24 UUR IN hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in