Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo worden de BMW’s de berg op gebracht

Wintersportredacteur

Tegenwoordig staan in bijna elk groot skigebied wel auto’s op de top van de berg als promotie voor een automerk. Dat zijn veelal BMW’s en Audi’s, maar je vindt ook andere automerken op de bergtoppen. Als wintersporter heb je jezelf vast weleens afgevraagd hoe die auto’s nou omhoog gebracht worden. Het skigebied Obertauern gaf ons een kijkje in de keuken.

Niet rijden, maar vliegen

Ter promotie zie je in skigebieden de auto’s vaak op een plateau staan. Wij konden ons zo voorstellen dat de auto’s in de zomer de berg op rijden om vervolgens boven op de platformen getakeld te worden, maar dat is dus blijkbaar niet het geval. Om de auto’s te plaatsen wordt de hulp ingeschakeld van een helikoptermaatschappij. Die vliegt de auto’s gewoon naar boven.

Niet stelen

Denk je er nou eens in een dronken bui in de après-ski over na om de auto’s mee te nemen naar huis, dan kom je hoogstwaarschijnlijk van een koude kermis thuis. Er zit namelijk geen motor in de auto’s (althans, in de auto’s die wij hebben gezien). Ze staan er alleen voor de looks. Rijden wordt dan toch wat lastig naar huis, ook al is er een BOB bij.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in