Nieuwsalert per mail ontvangen

Zo moet je de skistok niet gebruiken

Oke, pak een lekker chippie erbij en ga even zitten. Dit is een van de mooiste crashes die je in tijden hebt gezien. Waarom? Omdat het jou ook zomaar kan overkomen als je een beetje raar doet met je stokken. Dus, een tip van mij. Gebruik je skistok niet op deze manier.

De functie van een skistok

Je skistokken, waarvoor zijn die dingen eigenlijk? Ten eerste gebruik je ze voor je balans. De stokken in je handen zorgen ervoor dat je niet zomaar omvalt. Ten tweede zijn ze een handig hulpmiddel bij de hoog-laag beweging en daarnaast is het ook een handig hulpmiddel om je ritme te houden. Tenslotte zijn de dingen verrekte handig in de rij bij de skilift als je niet weg wilt glijden en kun je er mooi dingen mee aanwijzen. Best fijn om ze te hebben.

 

Goed gebruiken

Voorwaarde voor het handige gebruik van de stokken is wel dat je ze op de juiste manier gebruikt. Dat is dus niet altijd het geval en ook zeker niet in het filmpje. Het gaat mis met de plaatsing van de skistok. Het is schijnbaar niet zo handig om die neer te zetten op de plek waar je ski’s een moment later ook zijn. Vreemd. Maar wel ontzettend om te lachen. Ik heb ‘m wel een paar keer bekeken.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in