Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zo is het om te skiën in het noordelijkste skigebied ter wereld

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het skigebied Longyearbyen ligt in in Noord-Noorwegen op het eiland Svalbard (Spitsbergen). Dit deel van Noorwegen ligt nog eens een stuk noordelijker dan het vaste land. Svalbard heeft verschillende bergen en sinds 2024 kun je hier ook skiën in een skigebied. Aan het begin van het jaar ging het skigebied open en de afgelopen maanden hebben wintersporters op deze bijzondere plek kunnen afdalen. Dit is nu het noordelijkste skigebied ter wereld.

Noordelijkste skigebied ter wereld

Met hulp van een groep vrijwilligers zijn er in december verschillende voorbereidingen getroffen voor de opening van het skigebied Nedover in Noord-Noorwegen. Sinds 2024 is dit het meest noordelijke skigebied ter wereld. In januari was de eerste officiële skidag in het skigebied bij Longyearbyen, een klein stadje op het eiland Svalbard (Spitsbergen). Op het eiland in de Noorse Noordelijke IJszee wonen zo’n 2000 mensen. Ook is er een universiteit waar jaarlijks zo’n 500 studenten met verschillende nationaliteiten verwelkomd worden. Onder andere voor deze studenten is het skigebied geopend.

Eerste skiseizoen in skigebied Nedover

Sinds deze winter kun je in skigebied Nedover dus skiën, hoe dat is? Het handjevol afdalingen dat Nedover heeft moest in de openingsmaanden verlicht worden met lantarens. De zon komt hier namelijk niet ‘echt’ op totdat de lente aanbreekt. De opening van Nedover Skisenter was in januari, toen waren er een paar proefdagen in het skigebied voor de liefhebbers. Het was testen en proberen totdat de officiële opening plaatsvond in februari. De maanden daarna is er van de pistes genoten in dit skigebied in Noord-Noorwegen. Op 30 april is er een officieel openingsfeest gehouden.

Wat een bijzondere plek

Voor alle avontuurlijke wintersporters: dit is zeker een skigebied voor op je bucket list!

Lees ook: Wintersport in Noorwegen: 5 fijne skigebieden op een rijtje

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in