Nieuwsalert per mail ontvangen

Zillertal bouwt komende zomer 4 nieuwe gondels!

Komende zomer gaat Zillertal Arena druk aan het werk om 4 nieuwe gondels neer te zetten. Zillertal Arena bestaat uit de gebieden Zell, Gerlos en Köningsleiten. Afgelopen week werd er in Zell een overeenkomst gesloten met de grondeigenaar. Deze zal er niet op achteruitgaan, want bij de overeenkomst gaat een bedrag van 32 miljoen euro gemoeid. Het Zillertal heeft duidelijk geen last van de crisis.

Wolkendek in het Zillertal.

Wolkendek in het Zillertal.

Het Zillertal is druk aan de weg aan het timmeren om één van populairste wintersportgebieden te worden van Oostenrijk. In het Zillertal kunt u in totaal 685 km skiën en heeft u met Gerlos een goede apres ski gelegenheid erbij.

De bouw van de Karspitzbahn II in Zell heeft even op zich moeten laten wachten, omdat een eigen van de grond bezwaren had. Het project gaat nu door en verlengt de al bestaande Wiesenalmbahn en vervangt gelijktijdig de oude Sportbahn. Kaprspitzbahn I + II is in totaal 4,2 kilometer lang.

In Gerlos zal de vierzitter Falschbachbahn door een achtpersoons gondel met verwarmde zittingen worden vervangen. Het project werd vorig jaar gepland maar werd uitgesteld.
Ook aan de Salzburg kant van het skigebied zal worden geïnvesteerd. De nieuwe Dorfbahn I+I verbind Köningsleiten met Köningsleitenspitze (2.200  meter hoogte).

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in