Nieuwsalert per mail ontvangen

Zeven gewonden door skilift die achteruit gaat

Afgelopen zaterdag zorgde een storing in de King Pine stoeltjeslift in Sugarloaf ervoor dat de lift rond 11.30u de verkeerde kant op ging. In totaal overbrugde de lift achteruit een afstand van 9 stoeltjes. De lift was op het moment in gebruik en zeven personen raakte gewond.

In de video zie je het gebeuren en hoor je wintersporters schreeuwen dat de mensen in de lift naar beneden moeten springen. Volgens de berichten moesten drie personen met verwondingen een bezoek brengen aan het ziekenhuis. De overige drie gewonden konden door de pisteredding behandeld worden. Nadat de lift tot stilstand is gekomen moesten 203 wintersporters geëvacueerd worden uit de lift.

Het is niet de eerste keer dat het Amerikaanse skigebied met een vervelende liftstoring te maken heeft. In 2010 was het de Spillway East stoeltjes lift die ontspoorde en waardoor verschillende stoeltjes naar beneden kwamen. Acht mensen raakten gewond en 150 personen moesten toen geëvacueerd worden. Het jaar daarop werd de lift vervangen.

De chaos die ontstond tijdens het ongeval. (Foto: Darrell Davis)

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in