Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Zermatt gaat hoogste gondellift van Europa bouwen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zermatt gaat de hoogste gondellift van Europa bouwen. Met deze eye-catcher gaan zij een hoogte behalen van 3.883 meter die gepland staat op de Kleine Matterhorn. Zoals de planning er nu uitziet gaat de nieuwe lift open in het winterseizoen van 2018 – 2019.

In totaal wordt de nieuwe gondellift voorzien van 25 cabines. Elke cabine heeft de beschikking over 28 plaatsen waardoor er elk uur gemiddeld 2.000 wintersporters naar boven gebracht kunnen worden. De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de Kleine Matterhon met een prachtig uitzichtplatform, restaurant en andere verbeterde faciliteiten. In de zomer is het gebied erg populair bij wandelaars en in de winter bij skiërs en snowboarders. Naar verwachting wordt het gebied een stuk populairder met de nieuwe gondellift. Op de plaats van de nieuwe gondellift is nu ook al een gondellift aanwezig, maar naar verluidt blijft deze gewoon doordraaien om de capaciteit nog extra te verhogen. Het skigebied geeft aan dat de nieuwe gondel een fractie hoger is dan de oude gondel.

De hoogste gondel van de wereld staat in het gebied van La Praz in Bolivia. Naast de nieuwe gondellift komt er in Zermatt een nieuwe zespersoon skilift in plaats van de sleeplift in het Schwarzee gebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in