Nieuwsalert per mail ontvangen

Zelfs Winterberg opent morgen het skigebied

Het populaire skigebied Winterberg komt met geweldig nieuws. Vanaf morgen kun je tegen gunstige tarieven voor het eerst gebruik maken van de skiliften. Door de enorme sneeuwval van afgelopen dagen is er een sneeuwlaag ontstaan van 20 tot 30 cm. Genoeg sneeuw om de pistes te prepareren en alle skilift medewerkers op te trommelen. 

Met nog geen 3 uur rijden ben je vanaf Utrecht in Winterberg. Het is dan ook niet gek dat Winterberg een populaire bestemming is voor Nederlanders die even een weekend willen genieten van de pistes en de sneeuw. Waar het skigebied vorige jaar met smart zat te wachten op sneeuwval in december, kunnen zij nu met vreugde melden dat in november de eerste skilift geopend wordt. De tarieven die zij hanteren zijn een stuk voordeliger voor dit weekend. Iedereen kan de piste op voor kinderskipas tarieven.

Waar kun je skiën?
Niet alle liften zijn open. Het gaat om de Vierer-Sessellift in de Remmeswiese. Deze gaat morgen en overmorgen in gebruik genomen worden, waardoor het skigebied drukte verwacht. Het wordt een drukke vrijdagavond voor het skigebied, want vanwege de temperatuur gaan zij vanavond pas alles in gereedheid brengen. De temperatuur zakt dan flink onder het vriespunt, waardoor de omstandigheden ideaal zijn voor de pistebully’s. Na het weekend gaat de skilift weer buitengebruik gesteld worden en moeten we wachten wat de weersomstandigheden voor volgende week gaan doen. Laten we hopen op wederom winterse omstandigheden, waardoor het skigebied een goede start van het winterseizoen kan realiseren.


Op naar Winterberg?
Afgelopen week plaatsten wij al heerlijke beelden vanuit Winterberg. Hieruit kon al afgeleid worden dat Winterberg flink profiteert van de sneeuwdump. De koude temperatuur houdt dit weekend nog aan waardoor de omstandigheden ideaal zijn. Ga jij even een weekend die kant op? Onze tips: Hotel zur Sonne en Berghotel TrompBooking.com

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in