Nieuwsalert per mail ontvangen

Worldcup wedstrijden in verse sneeuw

Het ingaan van de wintertijd vanavond gaat gepaard met koude weersomstandigheden. Een betere timing had ‘koning winter’ niet kunnen hebben. De meeste mensen hebben de temperatuursdaling wel gemerkt afgelopen dagen. Snel naar de supermarkt voor een boodschap zonder daarbij een jas aan te trekken is er niet meer bij. Niet alleen Nederland heeft deze daling ondervonden, maar ook in de Alpen kan er uitgekeken worden naar een witte wereld. De Alpen kan in sommige gebieden rekenen op 50 cm sneeuw. Zoals al eerder aangekondigd beginnen vandaag de FIS Worldcup wedstrijden in Sölden. Er heersen vandaag en morgen bewolkte weersomstandigheden met veel sneeuw. Voor de deelnemers niet de ideale omstandigheden, maar of zij hier hinder aan zullen ondervinden?

De vrouwen zijn vanmorgen gestart om 09.30 uur op de Rettenbachgletsjer met de eerste reuzenslalom wedstrijd. Vanmiddag om 12.45 uur zal de tweede run van start gaan. Zal Lindsey Vonn weer genade klappen uit gaan delen of spaart ze haar krachten voor later in het seizoen?.

Morgenochtend zullen de mannen op precies dezelfde tijdstippen aantreden. Vorig jaar legde de Amerikaan Ted Ligety als snelste man in 2 minuten en 22 seconden het parcours af. Aan de tijd van landgenote Lindsey Vonn konden de overige vrouwen niet tippen. De Duitse Viktoria Rebensburg werd in 2011 op vier honderdste van een seconde tweede. Het Amerikaanse team, te zien op de foto, heeft afgelopen vrijdag al in Sölden getraind.

Het wedstrijd seizoen is weer in volle gang!!

 

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in